Hoe te kiezen van een besturingssysteem: 64-Bit versus 32-bits

Hoe te kiezen van een besturingssysteem: 64-Bit versus 32-bits


Een centrale verwerkingseenheid (CPU) voert logica en rekenkundige berekeningen en voert software instructies. CPU's zijn voorzien van een 32-bits of een 64-bits architectuur. Operating systems (OSs) gewend zijn ontworpen voor 32-bits CPU's, maar moderne OSs te profiteren van de 64-bits architectuur.

Een 64-bits besturingssysteem kunnen adresseren aanzienlijk meer fysiek en virtueel geheugen dan een 32-bits besturingssysteem, verbetering van de algehele systeemprestaties. Oudere computers, echter misschien nog komen geïnstalleerd met een 32-bits CPU. U kunt een 64-bits besturingssysteem niet uitvoeren op een 32-bits CPU. Gebruiken om te kiezen van een besturingssysteem, software van de analyse van het systeem om te bepalen van de hardwarespecificaties van uw PC.

Instructies

1

Ga naar de website van mijn-Config (Zie de bronnen). "Start the detectie" vanuit het hoofdmenu, klik op de knop "Run the detectie".

2

Klik op "32-bits systemen" voor het downloaden van de plug-in. Klik op "Run" of "Open" om het installatieprogramma te starten. Klik op "Ja".

3

Nadat de installatie van de plug-in voltooid is, klikt u op "Refresh the Page". Als mijn-Config mislukt voort te zetten van de scan, de browser opnieuw starten.

4

Wachten op de website te voltooien van de scan. Klik op de koppeling 'Samenvatting' om uw hardware-informatie te bekijken.

5

Ga naar de website van de fabrikant van de CPU. Zoek het productmodel en Bekijk specificaties van de processor. Als je op de website van AMD, controleert het "Werkingsmodus" om te zien als de processor een 32-bits besturingssysteem, of zowel 32-bits en 64-bits kan verwerken. Als je op de website van Intel, controleren het veld naast 'Instruction Set"om te zien of de computer gebruikmaakt van de CPU van een 32-bits of een 64-bits CPU.

6

Ga naar de website van cruciaal belang (Zie de bronnen) en wijs "Geheugen (RAM)." Klik op "Scan mijn systeem." Lees de gebruiksvoorwaarden, dan vink het vakje onder de knop "Download de Scanner" als u akkoord gaat.

7

Klik op "Download de Scanner" en de scanresultaten bekijken in het nieuwe venster, nadat het downloaden voltooid is. Als uw computer meer dan 4 GB van RAM gebruiken kunt, kunt een upgrade uitvoeren naar een 64-bits besturingssysteem u optimaal profiteren van de mogelijkheden van het geheugen van uw PC.

Tips & waarschuwingen

  • Als mijn-Config mislukt voor het weergeven van de resultaten van uw hardware na de eerste scan, klikt u nogmaals op "Start the detectie". Als de scan nog steeds mislukt, downloadt en installeert een programma zoals CPU-Z of Sisoftware Sandra, in plaats daarvan.