Hoe te interpreteren het blauwe scherm op NT

De "Blue Screen of Death" (BSoD) of stop-scherm, stopt de blijvende werking van het systeem om een bericht voor de gebruiker van een kritieke fout weer te geven. Het blauwe scherm in Windows NT kunnen moeilijk te interpreteren---met name voor de gemiddelde gebruiker---zoals het bericht kan alleen een lijst met hexadecimale codes weergeven. Windows Support biedt een uitgebreide database waarin de gegevens op de meeste van de foutcodes van de weergegeven die Windows NT op een stop-scherm kan weergeven.

Instructies

1

Macht op de Windows NT-computer en het gebruik van het systeem tot het blauwe scherm wordt weergegeven. Kopieer naar beneden de eerste hexadecimale nummer dat wordt vermeld in het bericht (dat wil zeggen, als het bericht 'STOP 0x00000024' wordt weergegeven, kopieert de eerste set codes na "STOP").

2

Aanmelden bij een ander systeem en een webbrowser start. Ga naar Microsoft Support (zie bronnen).

3

Typ de hexadecimale code in het zoekvak en druk op "Enter" om te zoeken in de Microsoft Knowledge Base voor alle artikelen met betrekking tot de blauw scherm fout.

4

Selecteer een toepassing koppeling in de resultaten en lees de instructies om erachter te komen hoe te omzeilen van de fout.