Hoe te importeren & Excel tekst exporteren naar Access

Microsoft Access is een database management applicatie waarmee u kunt bijhouden en rapporteren van gegevens uit databases die zijn opgeslagen op een server, zoals de Microsoft Exchange-Server. U kunt ook toevoegen, verwijderen en bewerken van nieuwe gegevens voor een database die is gemaakt. Als u gegevens uit een Microsoft Excel-bestand dat u wilt weergeven in uw Access-database kunt u gemakkelijk het bestand in Access importeren. U kunt een Excel-gegevens ook exporteren vanuit Access. Het proces voor het importeren en exporteren is vergelijkbaar voor zowel de 2003 en 2007 versie van Access en Excel.

Instructies

Importeren in Microsoft Access

1

Open de Microsoft Access-toepassing op uw computer. Klik op de optie 'File' voor Access 2003 of de "Microsoft Office"-knop voor Access 2007.

2

Klik op de optie "Open" en zoek de Access-database die u wilt importeren en exporteren van gegevens. Selecteer de database en klik op de knop "Openen".

3

Klik opnieuw op de knop "Bestand" of "Microsoft Office". Beweeg uw muis over de "Externe gegevens ophalen" optie en klik op de optie "Importeren". Het dialoogvenster importeren wordt vervolgens weergegeven op het scherm.

4

Selecteer de 'Microsoft Excel' optie in het vak 'Bestanden van het type'. Klik op de pijl naast het veld "Zoeken in" en zoek het Excel-bestand met de tekst die u wilt importeren.

5

Tweemaal klikken het Excel-bestand. Klik op de optie "Importeren in een nieuwe gegevenstabel" en vervolgens laat tot de importerende proces te voltooien. De Excel tekst zal vervolgens worden geïmporteerd in uw Access-database.

Exporteren in Microsoft Access

6

Open het Microsoft Access-programma op uw computer. Klik op de optie 'File' voor Access 2003 of de "Microsoft Office"-knop voor Access 2007.

7

Klik op de optie "Open" en zoek de Access-database die u wilt gebruiken voor het importeren of exporteren van Excel tekst. Klik op het databasebestand en klikt u vervolgens op op de knop "Openen".

8

Klik opnieuw op de knop "Bestand" of "Microsoft Office". Klik op de optie 'Export' en vervolgens het dialoogvenster exporteren verschijnt dan op het scherm.

9

Klik op de optie "Microsoft Excel 97-2003" in het "Opslaan als type". Klik op de pijl naast het vak 'Opslaan in' en selecteer de map die u wilt opslaan van uw geëxporteerde gegevens aan.

10

Voer een naam voor het bestand in het vak "Bestandsnaam" en de Klik op het vak naast het veld "Save geformatteerde" zodat deze geselecteerd. Klik op de knop "Exporteren" en de gegevens worden geëxporteerd.