Hoe te identificeren van de eigenaar van een domein

Hoe te identificeren van de eigenaar van een domein


Er zijn vele redenen waarom u zou willen vinden van de eigenaar van een website. U kon wel interesse in de aankoop van een domein dat momenteel niet in gebruik, meer informatie wilt over iets wat je vinden op de site of zelfs moet contact opnemen met de eigenaar over een juridisch probleem, zoals het weergeven van sommige van uw werk als zijn eigen. Als u wilt weten wie de eigenaar is van een domein, moet u een WhoIs-zoekopdracht uit te voeren.

Instructies

1

Een WhoIs-zoekopdracht uitvoeren. Er zijn vele websites die een gratis WhoIs domein zoeken bieden. Twee van de meest populaire zijn Whois.net en ws.arin.net/whois, maar er zijn anderen om uit te kiezen als goed. Voer de domeinnaam zonder het http:// in het zoekveld en klik op zoeken.

2

Bekijk de resultaten. Als eigenaar van het domein heeft niet een privacyoptie geselecteerd uit haar domeinregistreerder of onjuiste of valse gegevens hebt ingevuld, is het mogelijk dat u kundig voor zien wie de eigenaar is van het domein en hoe u kunt contact met haar. Als dat niet het geval is, gaat u naar de volgende stap.

3

Neem contact op met de ISP. Inbegrepen in de WhoIs resultaten is het IP-adres van de Internet-provider die als voor de website host fungeert. Indien nodig, een andere WhoIs zoekopdracht met het IP-adres om de contactgegevens van de ISP. Bezoek de website en stuur een e-mail aan de klant dienst of tech supportpagina uit te leggen dat u wilt contact opnemen met de eigenaar van de website en waarom. De site kan kan of niet de informatie verschaffen of uw e-mailadres doorgeven aan de eigenaar.

Tips & waarschuwingen

  • U moet ook controleren of de over en Contact pagina's van de website op het domein dat u in geinteresseerd bent. Kan er contact informatie voor de eigenaar of de webmaster er.