Hoe te houden een Computer vergrendelen en dat om een wachtwoord wordt gevraagd

Hoe te houden een Computer vergrendelen en dat om een wachtwoord wordt gevraagd


Het Windows-besturingssysteem beschikt over een ingebouwde beveiligingsfunctie waarmee u uw computer vergrendelen na een bepaalde periode van tijd en gevraagd om een wachtwoord. Deze optie, die standaard is ingeschakeld, is ontworpen om te voorkomen dat anderen toegang tot uw gevoelige persoonlijke informatie. Helaas, dit kan worden nogal omslachtig na verloop van tijd, vooral als uw computer nooit thuis verlaat. Na het maken van een eenvoudige wijziging in de beveiligingsinstellingen van uw computer, kunt u deze functie uitschakelen.

Instructies

1

Klik op het tabblad "Start" menu in het lagere linker gedeelte van het scherm en start het "Control Panel" tab. Dubbelklik op het "System Maintenance"-pictogram en selecteer "Power Options."

2

Klik op de knop "Plan wijzigen" wijzigen van energiebeheerinstellingen van de computer. Open de "Wisseling vergevorderd vermogen zetting" lusje bij de bovenkant van het scherm. Klik op de link getiteld "Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn." Druk op de toets "OK" wanneer gevraagd of u beheerdersrechten wilt toekennen.

3

Druk op de "+" dialoogvenster naast de optie 'Geavanceerde instellingen' uit te breiden van de lijst van geavanceerde energie-instellingen van de computer. Blader door deze lijst totdat u de optie met een adellijke titel "Verzoek een wachtwoord voor ontwaken" en tikken daarop. Verander de waarde van 'Ja' op "No" en druk op "Enter" uw instellingen op te slaan. Uw computer zal niet langer worden vergrendeld u na een bepaalde periode van tijd, noch zal het u om een wachtwoord gevraagd.