Hoe te het ontstoppen van een zwarte inktcartridge

Na verloop van tijd kan de inkt opbouwen op de bodem van uw Standaardinktpatroon met zwarte inkt en verstoppen de spuitopeningen van de inkt, wat resulteert in slechte kwaliteit afdrukken die ongeldig vlekken en lijnen, zwarte strepen en/of wazig, niet-gedefinieerde randen op tekst en afbeeldingen bevatten. Unclogging van de inktcartridge kan bijdragen tot het omkeren van deze kwesties door waardoor het mogelijk is voor uw printer gelijkmatig verdelen de zwarte inkt op afdrukken zonder het spetterend of pauzes in de stroom die vaak voorkomen wanneer een cartridge heeft sproeiers verstopt.

Instructies

1

Zet uw printer en laad het met papier.

2

Uitvoeren van uw printer printkop of cartridge reinigen cyclus via het bedieningspaneel van de printer of de software die bij uw printer, indien van toepassing. Wanneer de cyclus eindigt, ontdoen van papier dat van uw printer werpt en voer vervolgens een afdruktaak van één pagina of van de printer af te drukken of mondstuk testvel, om te controleren of uw Standaardinktpatroon met zwarte inkt goed na het reinigen werkt.

3

Herhaal de reinigingscyclus twee tot drie keer, als u problemen blijft ondervinden met het patroon. Indien nodig, zet uw printer uit, wacht acht uur voor alle gedroogd of geharde inkt in de spuitmondjes te verzachten of te ontbinden en probeer een andere reinigingscyclus. Voer een testvel Controleer de afdrukkwaliteit.

4

Verwijder de inktcartridge uit de printer en reinig het en de vervoerder cartridge handmatig als de reinigingscyclus de afdrukkwaliteit probleem niet verhelpen. Veeg die de koper - of goudkleurige gebieden op de bodem van uw zwarte inktcartridge voorzichtig met het hoofd van een katoenen doekje of koffie filter enigszins getemperd met gedestilleerd of gefilterd water. Gereserveerd de cartridge op een stuk papier in de lucht droog.

5

Reinig de sleuf dat u de cartridge van binnen in de printer verwijderd. Klap ingeblikte lucht in de sleuf te verjagen stof, papier deeltjes, droge inkt en ander vuil. Houden van uw vacuüm mondstuk of spleet gereedschap bijlage ongeveer een half-inch boven de sleuf en vacuüm weg de losse deeltjes.

6

Plaats de cartridge terug in de printer en een proefvel af te drukken. Als de kwestie van de cartridge blijft, verwijder de cassette en zet het opzij voor verwijdering. Vervangen door een nieuwe cartridge met zwarte inkt en vervolgens beginnen met afdrukken.

Tips & waarschuwingen

  • Als je te maken hebt met harde, droge inkt die niet zal veeg weg, plaatst u het vochtige hoofd van uw wattenstaafje of de vochtige koffiefilter met een lichte, zachte aanraking tegen de opgedroogde inkt vlek. Wacht een minuut voor het water te genieten in de inkt en probeer afvegend het weg. Herhaal zo nodig totdat de inkt weg vegen.
  • Als uw afdrukken nog zwarte inkt afdrukken van kwaliteitsproblemen en u hebt uitgesloten van andere mogelijke oorzaken, met inbegrip van inkt cartridge uitlijning, neem contact op met de fabrikant van uw printer, als uw printer moet u mogelijk professionele technische reparatie.
  • Knijp overtollig water uit uw katoenen doekje of koffie filter altijd vóór het afvegen van de inktcartridge.
  • Gebruik altijd lichte druk bij het afvegen van de cartridge. Anders zou u per ongeluk schade de straalpijpen of elektrische contacten.
  • Raak nooit de binnenkant van de cartridge vervoerder of de koper - of goudkleurige gebieden van uw zwarte inktcartridge met je handen. Huid olie en vuil uit je handen overgebracht kunnen schade aan uw Standaardinktpatroon met zwarte inkt of de printer, of veroorzaken van storingen.