Hoe te het omwisselen van een harde schijf

De harde schijf van een computer is een kleine zilveren doos die in het bezit van alle informatie (gegevens) met inbegrip van Windows en de operationele commando's. Een harde schijf bevat tevens alle software op de computer geïnstalleerd. Er zijn vele redenen waarom u willen zou vervangen of "omwisselen" van de harde schijf van een computer. Het zou de snelheid, capaciteit, prestaties of repareren. Wat de reden ook, hier zijn enkele nuttige tips om u op uw weg naar het omwisselen van een harde schijf.

Instructies

1Hoe te het omwisselen van een harde schijf


Back-up van uw gegevens (foto's, favorieten, e-mails, documenten, instellingen) op een CD of verwisselbare opslagapparaat (harde schijf) of een flash drive. Uw objecten moet worden opgeslagen om te worden overgebracht naar de nieuwe harde schijf. Er zijn allerlei softwarepakketten en websites op het Internet die met gegevensopslag en back-up helpen kan.

2

Raak de zijkant van de machine. Zet op uw Antistatische polsband. Zorg ervoor dat uw werkgebied is schoon, zonder wirwar van kabels en goed verlicht.

3

De computer uitgeschakeld en neem alle kabels los. Ontdek hoe te openen van de machine. Sommige omvat open met schroeven, terwijl anderen gewoon een druk release op de boven- en onderkant met een scharnier.

4

Neem een digitaal beeld van de open machine zodat u herinneren hoe sluit de kabels en waar de harde schijf te installeren.

5

Zoek de harde schijf nadat u het geval hebt geopend. Als u wat het twijfelt als kijkt, is het mogelijk een goed idee om te kijken op het Internet of in een boek voordat u begint. Het is meestal boven of aan de zijkant van de andere stations zoals het CD- of DVD-ROMs.

6

Begin met het verwijderen van de schroeven of vinden de druk release te verwijderen van de oude harde schijf. Koppel de twee kabels (macht en degene op het moederbord) aan de achterkant van de harde schijf.

7

Verwijder uw nieuwe harde schijf. Als het geen een besturingssysteem op het, zul je het later installeren. Steek voorzichtig in de lege bay, vastzetten met de schroeven of met een muisklik.

8

Sluit de kleine netsnoer en de kabel die gaat naar het moederbord helemaal die de oude was. Zorg ervoor dat ze veilig worden vastgemaakt.

9

Sluit de kabels en vervolgens de macht op de machine. U hoort de harde schijf spinnen, hoewel het niet erg luidruchtig mag zijn.

10

Close-up van het geval als alles normaal functioneert. Begin met het installeren van uw harde schijf met een software-installatie-CD, indien nodig en uw besturingssysteem.

11

Als u extra hulp nodig, bel een deskundige vriend of computer professional, doen niet het risico lopen de machine beschadigen. Extra resource (s) vindt u in de links onderaan dit artikel. Deze zal gaan over wat meer procedures en aanbevelingen die in dit artikel besproken.

Tips & waarschuwingen

  • Verg uw tijd als dit uw eerste keer en langzaam elke stap doen.
  • Het geval op een computer die is onder garantie niet openen. Bel de fabrikant in plaats daarvan.
  • Dit is voor meer ervaren computergebruikers.