Hoe te herstellen van het beheerderswachtwoord van een voor een Mac

Hoe te herstellen van het beheerderswachtwoord van een voor een Mac


Wanneer u eerst een nieuwe Apple laptop of desktop computer, wordt u gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Deze referenties worden gebruikt voor het maken van een administrator-account, die vereist is voor het installeren van nieuwe software en bijwerken van toepassingen. Als u het administrator-wachtwoord op uw Mac vergeten bent, gebruikt u de Mac OS X-installatie-DVD om te herstellen en opnieuw instellen.

Instructies

1

Plaats de Mac OS X-installatie-DVD in uw desktop of laptop.

2

Herstarten uw Mac-computer en de "C"-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden wanneer het grijze opstartscherm wordt weergegeven. Dit verzoekt de computer om de DVD op te starten.

3

Kiezen welke taal u wilt gebruiken en klik op de knop met de pijl om door te gaan.

4

Open het menu van nut bij de bovenkant van het scherm en kies "Wachtwoord Reset" of "Reset Password" uit de lijst met opties.

5

Markeer het pictogram van uw primaire harde schijf in het pop-upvenster dat verschijnt.

6

Open het drop-down menu en kies de gebruikersnaam voor de administrator-account waarvoor u bent vergeten het wachtwoord.

7

Kies een nieuw wachtwoord voor de account en voer het tweemaal in de daarvoor bestemde velden. U kunt ook een geheugensteun voor het wachtwoord om te voorkomen dat u vergeten het nieuwe wachtwoord in de toekomst bieden.

8

Druk op de knop "Opslaan" en vervolgens herstarten uw computer. Het systeem nu herstelt het oude beheerderswachtwoord en stelt de nieuwe database die u net hebt gekozen, worden hersteld.