Hoe te herstellen van een Administrator-wachtwoord in Server 2003

Hoe te herstellen van een Administrator-wachtwoord in Server 2003


Windows 2003 is een oudere serversoftware gedistribueerd door Microsoft. Dit serverbesturingssysteem is nog steeds gebruikt in sommige corporate netwerken. Als u het administrator-wachtwoord bent vergeten, kunt u een andere gebruikersnaam met beheerderstoegang tot het opnieuw instellen van de waarde, die herstelt het en kunt u inloggen met de gebruikersnaam van het domein-beheerder. De naam van de beheerder-gebruiker heeft volledige controle over het netwerk, zodat het vaak om te voorkomen dat ongeautoriseerde toegang opnieuw moet worden ingesteld.

Instructies

1

Log in op de Windows 2003 machine met de naam van een gebruiker met voor het domein beheerdersrechten. Nadat de machine opstart, klikt u op de knop Start van Windows en selecteer "Alle programma's." In deze map, klikt u op de snelkoppeling 'Active Directory: gebruikers en Computers' om de manager van de gebruiker te openen.

2

Klik op de "Gebruikers" groep icoon aan de linkerkant van het venster. Dit toont een lijst van gebruikers op het domein, inclusief de beheerder.

3

Met de rechtermuisknop op de gebruikersnaam 'Administrator' en selecteer 'Reset wachtwoord'. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd voor een nieuw wachtwoord voor de beheerder.

4

Voer het nieuwe wachtwoord in het dialoogvenster en voer het opnieuw in het tekstvak bevestiging. Druk op de knop "Ok" om in te stellen van het nieuwe wachtwoord.

5

Meld u af bij de Windows 2003 machine. U kunt nu inloggen met de gebruikersnaam van de beheerder en het nieuwe wachtwoord ingesteld in Active Directory.