Hoe te gebruiken WYSIWYG-Editors

Hoe te gebruiken WYSIWYG-Editors


WYSIWYG, of wat You Zie Is What You Get, editors kunnen komen in een verscheidenheid van vormen, zoals een deel van een inhoud-beheer en de publicatie platform, zoals WordPress, Joomla of Drupal. Ze kunnen ook komen als onderdeel van een sociaal netwerk, zoals Facebook. WYSIWYG redacteurs toestaan dat een gebruiker opgemaakte tekst met behulp van tools, zoals vet, onderstrepen en cursief maken, invoegen en opmaken van afbeeldingen in tekst en gebruik maken trapsgewijze opmaakmodellen of andere instellingen voor het maken van koppen en lijsten met opsommingstekens en genummerde lijsten. Een van de meest gebruikte WYSIWYG redacteurs is de TinyMCE.

Instructies

1

Open de toepassing waarin een WYSIWYG u zou willen gebruiken. Dit kan worden een content-management-systeem-interface, een SAAS-toepassing of andere software gebaseerde WYSIWYG.

2

Typ wat tekst. Het maakt niet uit welke tekst die u op dit moment typt.

3

Plaats de cursor in een deel van de tekst, houd de rechter muisknop ingedrukt en sleep de cursor over de tekst om deze te markeren.

4

Klik op de hoofdstad 'B'-knop in de werkbalk op de tekst vet. Klik op de kleine letters 'i' om de tekst cursief. Klik op de onderstreepte "U" knop om de tekst onderstrepen.

5

Klik op de knoppen met lijnen gerechtvaardigd links, centreren en rechts de rechtvaardiging van de tekst wijzigen.

6

Klik op het drop-down menu met de naam van het lettertype te selecteren van een ander beschikbaar lettertype. Lettertypen die zijn geïnstalleerd op uw computer kunnen of mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de bron van uw WYSIWYG. Klik op het drop-down menu met getallen in het naast het lettertype en maak een nieuwe selectie om de doopvontgrootte te veranderen.

7

Typ een lijst met items en druk op "Enter" op uw toetsenbord na elk item. Het maakt niet uit hoeveel elementen die u invoert, zolang er ten minste twee zijn. De lijst met items te markeren en klik op de knop met de puntjes gevolgd door regels in de werkbalk voor een lijst met opsommingstekens maken, of klik op de knop met de cijfers gevolgd door regels om een genummerde lijst te maken.

8

Sommige tekst markeren en ga naar de rubriek drop-down menu. Dit zullen aanwezig zijn alleen als uw WYSIWYG is gekoppeld aan een trapsgewijs opmaakmodel voor webpublicaties. Het zal in het algemeen "lid" standaard, maar kunt u kop 1, kop 2, kop 3, etc. afhankelijk van uw instellingen opmaakmodel. Deze koppen worden vaak gebruikt voor search engine optimization.

9

Zoek de knop voor het invoegen van een afbeelding. Dit zal in het algemeen een dialoogvenster waarin u kunt selecteren een afbeelding vanaf uw computer en het in de tekst invoegen. Veel WYSIWYGs hebben ook instellingen in die u kunt tekst rond de afbeelding laten teruglopen.

10

Zoek en selecteer uw afbeelding, klik op "OK" onderaan in het dialoogvenster. Gebruik uw links, rechts en gecentreerd rechtvaardiging knoppen om aan te passen van de plaatsing van de afbeelding. Sommige WYSIWYGs kunnen ook toestaan dat u de grootte van de afbeelding aanpassen.

Tips & waarschuwingen

  • Afhankelijk van uw WYSIWYG, sommige van deze instellingen niet aanwezig kan zijn, maar meer dan waarschijnlijk zul je extra instellingen hier niet genoemd. Elke WYSIWYG verschilt op basis van het beoogde doel van het gebruik ervan en de developer's persoonlijke smaak.