Hoe te gebruiken reeks kolommen wilt maken

Tabellen zijn een handige manier om een lijst van en organiseren van informatie op een website. Webontwerpers kunnen bouwen tabellen van vele lengten en maten, met behulp van HTML coderen als u wilt maken van de tabel die het beste werkt voor de informatie die ze wilt weergeven. In HTML-codering, "colspan" is een kenmerk u kunt toevoegen aan een tabel om uit te breiden van een rij in een aantal kolommen. Dit is vooral handig als u wilt maken tabelkoppen die zich uitstrekken over de gehele lengte van de tabel.

Instructies

1

Kopieer de volgende HTML-code:

< TABELRAND = "1" >
< TR >< TH COLSPAN = 2 > tabel Header < /TH >< /TR >
< TR >< TD > cel < /TD >< TD > cel < /TD >< /TR >
< TR >< TD > cel < /TD >< TD > cel < /TD >< /TR >
< / TABLE >

2

Plak de code in de HTML-code van uw webpagina. Hiermee maakt u een eenvoudige HTML-tabel. De "COLSPAN = 2" attribuut maakt de "tabel" veldnamenrij beslaan beide kolommen in de tabel.

3

Meer kolommen toevoegen aan uw tabel door toevoeging van meer code tussen de < TR > en < /TR > tags. Bijvoorbeeld, als u weergeven van drie kolommen in uw tabel wilt, zou u de code wijzigen aan < TR >< TD > cel < /TD >< TD > cel < /TD >< TD > cel < /TD >< /TR >. Deze code vertegenwoordigt een volledige rij van de tabel en alle op dezelfde regel moet worden getypt.

4

Kopieer de code van de rij die u in stap 3 hebt bewerkt en de code in elke volgende rij vervangen door deze nieuwe code. Dit zal alle rijen in de tabel hetzelfde aantal kolommen.

5

Verhoog de waarde naast het kenmerk "COLSPAN" om de "Kop" rij de spanlengte van de gewijzigde tabel te maken. Bijvoorbeeld, als u het aantal kolommen in uw tabel tot drie verhoogt, verander het kenmerk "COLSPAN = 3."

6

De code uit een bestaande rij in de tabel kopiƫren en plakken het bovenstaande de < / TABLE > label als u wilt meer rijen toevoegen. Zorg ervoor dat alle nieuwe rijen die u in uw tabel maakt hetzelfde aantal kolommen als de rest van de rijen.

7

Vervang de tekst "Kop" en "Cel" met uw eigen tabelgegevens.

8

Sla de wijzigingen in uw Web pagina's HTML-code en de wijzigingen publiceren naar uw website.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook de tag < TD COLSPAN = 2 > als u wilt om uit te breiden van een regelmatige rij thats niet een tabelkop.