Hoe te formatteren van een USB Flash Drive

In het algemeen, worden USB-flashstations gekocht vooraf opgemaakte en klaar voor gebruik. U kunt wensen om opnieuw te formatteren uw USB flash drive om oude gegevens te wissen of om ruimte voor grote bestanden te maken. Dit kan gedaan worden met behulp van de standaard Windows-schijf functies.

Instructies

1

Sluit uw USB flash drive aan op een actieve USB-poort op uw computer.

2

Open de mijn Computer (XP) of de Computer (Vista) menu van de knop Start.

3

Het vinden van uw USB-station in de lijst met stations op de Computer / My Computer menu. De stationsletter zal variƫren afhankelijk van uw systeemconfiguratie.

4

Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de schijf en kies 'Format' uit het venstermenu. Het dialoogvenster Verwisselbare schijf formatteren moet worden weergegeven.

5

Klik op "Start" in het dialoogvenster Verwisselbare schijf formatteren. Windows zal de indeling voltooien en waarschuwt u wanneer het klaar is.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt uw USB flash drive een naam te geven, typt u deze in het gebied van de "volumelabel" van het dialoogvenster indeling verwisselbaar station.
  • Als u in een haast bent, kiest u "Snelformatteren" in het dialoogvenster Verwisselbare schijf formatteren; Dit zal duidelijk uw schijf bestanden maar overslaan van de functies van andere formaat.
  • Opnieuw formatteren van een USB flash drive zal wissen van alle gegevens op het, dus zorg ervoor dat back-up van uw bestanden voordat u de bovenstaande stappen.