Hoe te formatteren uw Computer met Windows XP

Opnieuw formatteren van uw computer wordt vaak gedaan om vele redenen, van net beginnen fris met een schoon exemplaar van Windows te net vegen het station schoon voordat u weggeven of verkopen van uw computer. Met behulp van een Windows XP-schijf is de eenvoudigste manier om uw station te formatteren en in een paar minuten in een paar stappen kan worden gedaan.

Instructies

1

Back-up. Enkel om te zijn aan de veilige kant indien u vindt dat u een fout hebt gemaakt vergeten op te slaan iets, u moet altijd een reservekopie van uw gegevens voordat de opmaak of de schijf schoon te vegen. U kunt ofwel uw gegevensbestanden naar een CD of een flash drive of een andere harde schijf kopiëren.

2

Start opnieuw op. Computer afsluiten en druk op de desbetreffende toets om in het BIOS te gaan. Er verschijnt een bericht als de computer vertellen je welke toets u opstart moet raken om login op de BIOS (ook wel Setup genoemd). Eenmaal in de BIOS, je moet gaan door de verschillende secties totdat u vondst men welk iets zegt als "boot apparaat volgorde". Eenmaal in dit menu kunt het juiste label sleutels selecteren CD-ROM als het eerste opstartapparaat. Sluit het BIOS en selecteer Opslaan. Als uw computer niet opnieuw opstart, kunt u opnieuw het met uw Windows XP-CD in het cd-rom-station.

3

Start setup. Nadat Windows is gestart op het verschijnt te depêche welk says "pers ieder toonsoort voor schoen vanuit compact disk", drukt u op een willekeurige toets. Windows zal beginnen om bestanden te laden en vervolgens brengt u naar een scherm dat u vraagt om de installatie van Windows of reparatie; Druk op de toets "Enter". Druk op "F8" om de licentieovereenkomst te accepteren. Als een Windows-installatie wordt aangetroffen dat op zal prompt u voor het herstellen, druk gewoon op de "Esc"-toets. Selecteer de bestaande partitie en druk op "D" om de partitie te verwijderen. Het is wellicht moet druk op "Enter" en vervolgens "L" om te bevestigen dat u wilt verwijderen van de partitie. Het scherm zal dan een lijst van de open partities als een nieuwe partitie wilt maken. Druk op de "C"-toets als u wilt maken van een nieuwe partitie waar het vorige voorbeeld bestaan. De installatie zal u vragen om Kies een grootte voor de nieuwe partitie, er zal automatisch een lijst van de grootst mogelijke omvang. Druk op "Enter" om te accepteren van deze omvang. Op het volgende scherm zal Windows vragen welke partitie je Windows installeren wilt op. Kies de partitie die u zojuist hebt gemaakt. Het volgende scherm zal bieden verschillende opties om de partitie te formatteren. Selecteer een van de opties en druk op "Enter".

4

Installeren of opnieuw opstarten. Nadat de partitie is geformatteerd, kunt u Windows opnieuw installeren of u kunt uitschakelen van de computer en verwijder de CD. De computer wordt nu opgemaakt. Ga terug in het BIOS en wijzig de laars op volgorde naar harde schijf eerst.