Hoe te formatteren een USB Memory Stick opslagapparaat

Hoe te formatteren een USB Memory Stick opslagapparaat


USB geheugensticks zijn externe opslagapparaten gebruikt om een back-up van de computergegevens van uw of overdracht van bestanden van de ene computer naar de andere. Als elk station moeten soms zij opnieuw worden geformatteerd. Dit kan zijn om het type opmaak systeem dat wordt gebruikt op het apparaat te wijzigen of te bevrijden van een virus dat onbewust werd gecontracteerd. Aangezien deze stokken draagbare en vaak gebruikt in verschillende apparaten zijn, is aanbestedende een virus niet ongewoon.

Instructies

1

Steek de USB-memory-stick in een USB-sleuf van uw computer. Wacht tot de computer detecteert het apparaat en open het het dialoogvenster automatisch afspelen.

2

Selecteer de optie "Open apparaat om bestanden te bekijken". Alle bestanden op je MemoryStick worden hier getoond.

3

Verwijder de bestanden die u wilt bewaren en bewaar ze op een ander apparaat. Sluit het venster Explorer.

4

Klik op "Start" en dubbelklik op 'Computer'.

5

Klik met de rechtermuisknop op de USB geheugen stick drive, en selecteer de optie "Format". Een dialoogvenster wordt geopend met alle opmaakopties beschikbaar voor dit apparaat.

6

Zorg ervoor dat de capaciteit voor het station correct is en dat het bestandssysteem is ingesteld op wat u wenst. Meeste USB geheugensticks zijn geformatteerd met FAT32, zodat ze kunnen worden gebruikt met een grote verscheidenheid van apparaten, met inbegrip van Mac computer.

7

Voer een naam voor het apparaat onder Volume Label en klik op de knop "Format". Nu alle bestanden op uw USB-stick wordt gewist en de schijf wordt geformatteerd.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up van alle bestanden op uw USB-stick naar één map, zodat ze kunnen worden gemakkelijk terug op de schijf.
  • Opmaak van een MemoryStick meestal duurt een paar seconden tot een minuut, afhankelijk van de grootte van het apparaat.
  • Zorg ervoor dat u al uw bestanden een back-up, omdat als opmaak wist alle bestanden op de MemoryStick.