Hoe te formatteren een roman in Word 2007

Schrijven van een roman kost tijd, toewijding en hard werken. Wanneer u klaar bent om je roman indienen, geef het de best mogelijke kans door het correct op te maken. Microsoft Office Word 2007 bevat alle hulpmiddelen die nodig zijn voor het maken en opmaken van een professioneel ogende manuscript. Terwijl er geen gemeenschappelijk opmaak methode die voor elke uitgever of agent is geldt, zijn er bepaalde standaarden te volgen. Het gaat hierbij om een leesbaar lettertype gebruikt, het invoegen van paginanummers en double-spacing.

Instructies

1

Open uw roman in Word 2007.

2

Druk op "Ctrl" en "A" op hetzelfde moment aan alle tekst selecteren in je roman.

3

Klik op de "Home" tabblad van het lint in Word 2007 en vinden de groep Lettertype.

4

Klik op het vak "Lettertype" en kies Times New Roman, Courier, Courier New of donkere Courier. Traditioneel, waren Courier en varianten daarvan het lettertype van keuze. Times New Roman is een steeds meer gebruikte alternatief, en vele agenten en redacteuren liever. Raadpleeg de richtlijnen van de uitgever of de instantie waarnaar u bent het indienen van je manuscript; ze kunnen een voorkeur opgeven.

5

Klik op het vak "Lettertype formaat" en zet deze op "12."

6

Klik op de "Lid" knop in de rechterbenedenhoek van de groep alinea. In het nieuwe venster dat opent, zoekt u het gedeelte van de afstand. Klik in het vak "Regelafstand" en zet deze op "Double". U kunt ook "Regelafstand" ingesteld op "Precies" en wijzig de waarde in het vak "Bij" in "25."

7

Klik op de "Speciale" vak in de sectie inspringen. Kies "Eerste lijn." Instellen van het vak "Op" aan "0.5."

8

Klik op de "Lijn en pagina-einden" tab. Uncheck de doos naast "Zwevende Control" in de sectie paginanummering.

9

Klik op "OK" om de alinea-instellingenvenster te sluiten.

10

Klik op "Pagina-indeling" in het lint. Klik op "Marges" in de groep pagina-instelling. In het drop-down menu, kies de instelling met 1-inch marges rondom.

11

Klik op de tab "Invoegen" en vinden de groep koptekst en voettekst. Klik op "Header" en kies de "Blanco" optie. Hiermee opent u koptekst en voettekst Tools. Klik op "Verschillende eerste pagina" in het vak opties om de koptekst van uw eerste pagina verwijderen.

12

Klikt u op "Paginanummer", in de in de groep koptekst en voettekst--, terwijl nog steeds in de kop- en voettekst Tools-- en kies "Boven aan pagina." Een eenvoudige paginanummer invoegen in de hogere juiste hoek. Plaats uw muiscursor aan de linkerkant van het paginanummer en typ de titel van uw roman en uw laatste naam (of eerste en laatste). Gebruik een slash tussen elk item. De koptekst van de tweede pagina van uw manuscript moet er zo uitzien: "titel / familienaam / 2."

13

Klik op "Nauwe koptekst en voettekst" wanneer u klaar bent met het bewerken van uw Header.

14

Klik op de "Home" tab. Klik op "Zoeken" in de groep bewerken. Typ "Hoofdstuk" in het vak "Zoeken". Klik op "Volgende" totdat u hoofdstuk twee. Plaats de cursor aan het einde van hoofdstuk een. Klik op "Invoegen" in het lint in Word. Klik op "Page-Break" in de groep pagina's. Open het zoekgereedschap en verplaatsen van hoofdstuk naar hoofdstuk gedurende uw roman, het plaatsen van een pagina-einde vóór elk nieuw hoofdstuk begint. Dit maakt elk nieuw hoofdstuk begint op zijn eigen verse pagina. Als u later toevoegen of verwijderen van pagina's naar uw roman, zal niet het verknoeien hoofdstuk opmaak.

Tips & waarschuwingen

  • In Word 2007, moet u wellicht te klikken "Regelafstand" in de groep alinea. Klik op "Verwijder ruimte vóór alinea" en "ruimte na alinea."
  • Alvorens je manuscript, controleren de richtsnoeren. Verschillende uitgevers wellicht hun eigen voorkeuren voor de opmaak.
  • De opmaak cursief in je roman in plaats van met behulp van Word de mogelijkheid om cursief onderstrepen. Terwijl sommige uitgevers en agenten cursief als zodanig accepteren, is het veiliger om de traditionele opmaak te gebruiken.
  • Gebruik geen decoratieve lettertypen, afbeeldingen of kleuren in je roman. Gebruik zwart voor uw lettertype en een witte achtergrond.