Hoe te formatteren een HP Pavilion Laptop met Windows XP

Hoe te formatteren een HP Pavilion Laptop met Windows XP


Proberen om te behagen zijn huis en zakelijke gebruikers, vrijgegeven Microsoft twee versies van hun besturingssysteem Windows XP in 2001. De eerste was een versie voor mensen die een personal computer thuis wilden; deze versie was bekend als Windows XP Home Edition. Vervolgens, voor de gebruiker meer business-georiënteerde vrijgegeven Microsoft Windows XP Professional. Beide versies van Windows XP hebben dezelfde opmaak mogelijkheden op harde schijven. Als uw Windows XP-systeem crasht en je kunt niet naar Windows helemaal booten, is één van uw opties om volledig formatteren van de harde schijf en opnieuw beginnen vanaf nul.

Instructies

1

Invoegen van uw installatie-cd van Windows XP in uw cd-lade en schakel de HP Pavilion laptop.

2

Zet de laptop terug op en druk op de spatiebalk bar eenmaal om de paar seconden, totdat u ziet dat de woorden "pers ieder toonsoort voor schoen vanuit compact disk." Druk op een willekeurige toets nadat dat bericht wordt weergegeven, en het brengt u naar het Windows setup-scherm.

3

Pers wordt "R" op het setup-scherm en het u gevraagd te selecteren welke Windows-installatie die u wilt herstellen. Selecteer uw huidige Windows XP-installatie die u wissen wilt door op het tweemaal te klikken. Na dat, wordt u gevraagd om uw beheerderswachtwoord. Het aangaan van het daartoe bestemde vak en druk op "Enter".

4

Wachten voor Windows setup brengt u naar een opdrachtprompt-scherm dat er als een zwart venster met een knipperende streepje ziet, typt u een opdracht te wachten. Type ter naar de troepenleiding "Indeling C" en Windows zal u vragen bent u zeker dat u wilt wissen van alle gegevens van de harde schijf. Druk op de toets van de "Y" gevolgd door "Enter" om te bevestigen dat u wilt wissen van uw harde schijf.

5

Wacht tot Windows XP om te wissen van uw HP Pavilion van harde schijf en als het klaar is wordt het een knipperende streepje opnieuw weergegeven. Typ "Exit" en vervolgens druk op "Enter." Uw computer wordt uitgeschakeld. U hebt nu gewist van de harde schijf van uw HP Pavilion laptop.