Hoe te formatteren een Apple iMac G3

Hoe te formatteren een Apple iMac G3


Apple iMac G3 was een wonder in design én functionaliteit toen in 1998 ingevoerd. Maar nu dat gebruikers deze iMacs zijn vervangen door nieuwere Mac-modellen, ze moeten hun gegevens veilig te verwijderen uit hun oude Macs. Formatteren van de harde schijf, die alle gegevens daarop vernietigt, is de beste manier om al uw persoonlijke informatie van uw iMac uitwissen. Het is een vrij snel en eenvoudig proces, maar uw gegevens op een andere computer kopiëren of harde schijf kan tijdrovend.

Instructies

1

Bevestigen dat alle gegevens die u wilt opslaan is gekopieerd van de G3 en gearchiveerd. Zodra de interne harde schijf is geformatteerd is, is de kans op een van uw bestanden herstellen vrijwel nul.

2

Kopiëren van uw bestanden met behulp van welke middelen zijn voor u gunstig uitkomt. Dit zou een aangesloten externe harde schijf, een flashstation of via een netwerkverbinding. Met behulp van een externe CD- of DVD-brander is ook een mogelijkheid, maar dit is een traag en moeizaam proces op een G3, dus als je kunt vermijden.

3

Zoek indien mogelijk de oorspronkelijke installatieschijf van OS. Bent u niet in staat om te vinden van de oorspronkelijke schijf, zal een standaard installatie-cd van Mac OS werken. Echter het installeren van een OS uiterlijk X.4 (Tiger) wordt niet aanbevolen op G3 iMacs.

4

Plaats de installatieschijf van OS in de aandrijving CD/DVD en herstart de "C"-toets ingedrukt. Wanneer de computer opstart, klik op de pijl naar rechts. Wanneer u de menu's boven aan het scherm ziet, selecteert u "Utilities."

5

Schijfhulpprogramma kiezen uit de opties onder nut. Markeer de interne harde schijf in de lijst aan de linkerkant, en klik vervolgens op het tabblad "Wissen". Zodra het station is geselecteerd, klik op de "Wissen …" knop in de rechterbenedenhoek van het deelvenster.

6

Selecteer "Wissen" in het volgende venster. Dit is een waarschuwing dat alle gegevens op het station zal worden vernietigd. Zodra het proces is voltooid, sluit u het programma Schijfhulpprogramma en blijven volg de aanwijzingen van de wizard om te installeren een schoon exemplaar van de OS. Start opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

7

De iMac uitschakelen wanneer het eerste opstartscherm wordt weergegeven als u van plan bent te verkopen of het weggeven. Hierdoor kan de volgende gebruiker zijn gebruiker naam en registratie gegevens in te voeren. Maar als u van plan op het houden van het, het setup-proces te blijven door het volgen van de installatiewizard.

8

Schoen opwaarts naar de iMac de "T"-toets ingedrukt te houden als u niet kunt een OS installatie Disk vinden. Hiermee start u het in de FireWire-modus, waarmee u het verbinden met een ander Mac met behulp van een FireWire-kabel, en u zult kunnen zien van de iMac harde schijf gemonteerd op het bureaublad op de tweede Mac. Start het Schijfhulpprogramma en wissen van de schijf, zoals wordt beschreven in stap 5 en 6. Dit zal het formatteren van de harde schijf, maar u hoeft niet een bruikbare computer totdat u een besturingssysteem daarop installeren.

Tips & waarschuwingen

  • Altijd de oorspronkelijke media altijd bij de hand voor situaties als deze.
  • Ook, houd altijd de oorspronkelijke verpakking, in het geval je de Mac verkopen en nodig om het schip.
  • Het draagt herhalende--zodra u het station hebt opgemaakt, uw gegevens is verdwenen. Dubbel te controleren alvorens te bevestigen correct gekopieerd.
  • Vroege G3 iMac-modellen hebben geen FireWire mogelijkheden, dus als dat is wat je hebt, zul je vinden een installatie-CD als u goed wilt formatteren.