Hoe te een AVI naar een schijf branden

Hoe te een AVI naar een schijf branden


Als u AVI films met een DivX of XviD speler op uw desktopcomputer bekijken, maar u wil overbrengen naar een DVD-speler, kunt u ze converteren naar MPEGs en naar een CD of een DVD worden gebrand. MPEG-1 bestanden op cd's afspelen en MPEG-2 bestanden afspelen op DVD's. Vrije software kunt u uw video's converteren naar MPEGs en hen op een schijf branden. Met AVIs op CD of DVD, kunt u uw video bekijken op een home entertainment-systeem.

Instructies

Gratis MPEG genererende Software

1

Download en installeer de Freemake video converter van de Freemake website (zie bronnen). Klik op het menu "Start" en "Freemake Video Converter" om de schijf genererende applicatie te openen.

2

Klik op de knop 'Video' in de linker bovenhoek van het venster. Zoeken naar AVI-bestanden in uw "Mijn documenten" map en dubbelklik op AVI bestanden toe te voegen aan de video-omzetter.

3

Klik op "DVD" op de werkbalk langs de onderkant van het scherm. Klik op de "Preset" menu en kies een bewegingsmenu, nog steeds Afbeeldingsmenu of Tekstmenu voor de schijf. Klik op "Standaard DVD 4,7 GB" en sleep de muis naar "Mini DVD" naar de AVI comprimeren voordat het branden of "Double Layer DVD" voor AVIs over 4,7 GB.

4

Plaats een lege DVD en klikt u op "Branden".

Maak een Video CD

5

Download en installeer de gratis video-omzetter van Koyote Soft (zie bronnen). Klik op "Start" en "Free Video Converter" de AVI-converterende applicatie starten.

6

Klik op "Bestanden toevoegen" om te openen van een bestandsbrowser op uw computer. Kijk voor AVI-bestanden in de "Mijn documenten" en dubbelklik op de bestanden om te laden in het conversieprogramma. Klik op het selectievakje naast elk bestand in het hoofdvenster.

7

Klik op 'DVD NTSC Format' in het venster van de selectie van de bestandsindeling aan de onderkant van het scherm. Klik op "Codec" en kies "MPEG-1" in de drop-down lijst. Klik op het menu "Grootte", en kies "1920 door 1080" voor 1080p HD video. Klik op "Convert Video."

8

Plaats een lege CD. Open uw CD-brandsoftware en klik op "Video CD". Klik op "Bestanden toevoegen" als u wilt de MPEG-1 video toevoegen aan uw lijst schijf branden. Klik op "Branden".

Video Disk Converter

9

Downloaden en installeren van AVS vanaf de website van de AVS 4 u (zie bronnen). Klik op "Start" en "AVS Video Converter 6" om de toepassing te starten.

10

Klik op "Input File." Dubbelklik op het AVI-bestanden in 'Mijn documenten' om ze te laden in het programma. Klik op de "To DVD" knop in de werkbalk.

11

Klik op "Profiel" en kies "DVD NTSC High Quality" in het menu. Kies in het menu op "Long Play" als uw AVI-film langer dan twee uur duurt. Klik op "Convert nu."

12

Plaats een lege schijf. Klik op de "Burn" wanneer de software u vraagt na de AVI omzetten naar MPEG.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw AVI-bestand al XviD video---dat wil zeggen, bevat als u hebt gevolgd de video in een XviD speler---gewoon branden het AVI-bestand op een CD en spelen de schijf in een DVD-speler.