Hoe te draaien van rijen in kolommen

Als werkbladgegevens is voor grafieken doeleinden, moet de verwijzende gegevensset worden ingesteld op een bepaalde manier om de grafiek of de grafiek correct weer te geven. Maar als de gegevens al is ingevoerd en de kolommen zijn waar de rijen moet, een correctie moet worden toegepast dat kan uren duren om te voeren. Echter, met behulp van de methode 'Transponeren', rijen in kolommen kunnen worden gedraaid en fouten worden vrijwel geƫlimineerd. Aanvullende typen van dezelfde gegevens en andere wijzigingen zijn beperkt, zoniet weggewerkt.

Instructies

1

Open Excel en kopieer de rijen die u wilt draaien in kolommen. Om dit te doen, druk op "SHIFT" en gebruik de toets pijl-rechts ter dekking van het celbereik totdat de laatste rij is bedekt.

2

Ga naar de eerste lege cel waar u wilt plaatsen de kolommen en "Right-click".

3

Selecteer "Plakken speciaal" en vervolgens controleren "Omzetting".

4

Druk op "OK" en controleer vervolgens of dat de gegevens op de juiste wijze is geplaatst. Als dit niet het geval is, druk op de "Ongedaan maken typen" toets op het toetsenbord gelegen en opnieuw het proces, ervoor te zorgen dat u alle gegevens in de rijen draaien in kolommen hebt gemarkeerd.

Tips & waarschuwingen

  • Als u nog geen voldoende lege cellen te draaien uw specifieke rijen in kolommen, zal u hen juiste kopiĆ«ren over die met inhoud. Om dit te vermijden, tellen hoeveel rijen en kolommen u nodig en vereist wijzigingen aanbrengen voordat u wijzigt posities.