Hoe te downloaden van nieuwe lettertypen voor Microsoft Word 2002

Hoe te downloaden van nieuwe lettertypen voor Microsoft Word 2002


Microsoft Word 2002 wordt geleverd met een standaard verzameling van lettertypen. Deze lettertypen worden eigenlijk beheerd door het Windows-besturingssysteem, waardoor ze beschikbaar voor Microsoft Word, Office en andere toepassingen ook. U kunt ook nieuwe lettertypen downloaden van het Internet en installeren van hen, waarna Windows ze beschikbaar maakt. De installatieprocedure is eenvoudig, maar verschilt enigszins afhankelijk van welke versie van Windows u gebruikt.

Instructies

1

Start uw webbrowser en ga naar het lettertype dat u wilt downloaden. Een goed startpunt is de pagina Microsoft Typography Links, nieuws en contactpersonen (zie bronnen).

2

Klik op de betreffende link en volg de aanwijzingen om het downloaden te voltooien. Zorg ervoor dat u opnemen waar het lettertype is opgeslagen op uw harde schijf. Als het lettertype dat u hebt gedownload in ZIP-formaat, unzip het voordat u verdergaat.

3

Open het "Start"-menu van Windows. Als u Windows XP gebruikt, klikt u op "Control Panel". Als u van Windows 2000 of Windows Millennium Edition gebruikmaakt (Windows Me), klik op "Settings" en "Control Panel". Het Configuratiescherm van Windows wordt weergegeven.

4

Dubbelklik op het pictogram van de 'Lettertypen' om het dialoogvenster lettertypen te openen.

5

Klik op "Bestand" en vervolgens "Nieuw lettertype installeren," om het dialoogvenster Nieuw lettertype installeren te openen.

6

Navigeer naar de locatie van het lettertype. Alle lettertypen in deze map worden weergegeven in het vak lijst met lettertypen. Klik op het lettertype dat u wilt installeren en klik op "OK" om het te installeren. Het nieuwe lettertype is klaar voor gebruik.

Tips & waarschuwingen

  • U wellicht sluiten en opnieuw starten van Word 2002 voordat zij het nieuwe lettertype erkent.
  • Als u het pictogram van de lettertypen in het Configuratiescherm niet ziet, en u Windows Me gebruikt, klikt u op "Alle opties van het Configuratiescherm weergeven."