Hoe te downgraden van Vista naar Windows XP Pro

Windows Vista en Windows XP zijn verschillend in bedrijf systematiek. Hoewel Microsoft upgrades naar Vista van XP aangeboden, niet simpelweg het tegenovergestelde van het proces gedaan. Geen ongedaan maken of verwijderen optie bestaat, en de enige manier om te krijgen terug naar XP (of om naar de XP voor de eerste keer), is het formaat van uw systeem en een vers exemplaar van het besturingssysteem installeren. Let op: dit proces betekent het verwijderen van alle gegevens van uw harde schijf.

Instructies

1

Reservekopie maken van de bestanden die u wilt houden van uw systeem, naar een externe harde schijf of een CD/DVD. Opnieuw moet installeren XP formatteren van uw harde schijf, die al uw persoonlijke bestanden en programma's zal wissen. Het is een goed idee voor het downloaden van stuurprogramma's voor uw systeem van de fabrikanten, en om te controleren dat al uw apparaten een XP-stuurprogramma. Back-up van deze stuurprogrammabestanden naar een CD van ook.

2

Alle randapparatuur van de computer behalve uw toetsenbord en de muis loskoppelt. Een printer of externe webcam aangesloten tijdens de installatie kan leiden tot problemen. Plaats de installatie-cd van Windows XP in het station en schakelt u de computer. Zwenking op weerom voort en voer uw systeem-BIOS. Verschillende systemen vereisen verschillende toetsaanslagen, maar sommige gemeenschappelijke manieren om toegang tot de BIOS omvatten te drukken "Del", "F1", "F2" en "F10." Een aankondiging knippert op het scherm zeggend "Press X Voer BIOS."

3

Zoekt u "Geavanceerde opties" in uw BIOS en gebruik de pijltoetsen om naar het menu te navigeren. "Boot order" Zoek en de CD-ROM als het primaire opstartapparaat instellen. Opslaan en verlaat het BIOS-programma, dan drukt u op een willekeurige toets wanneer het bericht vanaf cd-rom wilt opstarten wordt weergegeven.

4

Druk op "Enter" op het blauwe scherm om de Windows XP setup te starten. Aangezien u al een andere versie van Windows is geïnstalleerd, vraagt de XP setup u of u repareren--wilt hoewel de besturingssystemen verschillend zijn. Druk op "Esc" bypass de reparatie, vervolgens pers "F8" te accepteren van de gebruiksrechtovereenkomst.

5

Druk op de op en neer pijltoetsen om te navigeren door de lijst met partities op uw systeem. Het setup-scherm ziet er voor iedereen anders, afhankelijk van hoeveel harde schijven je hebt en hoe de stations zijn geconfigureerd voor Vista. Druk op "D" om te verwijderen van uw bestaande partities en vervolgens "C" tot het maken van nieuwe partities voor het nieuwe besturingssysteem: XP. Geef een bestandsgrootte voor de nieuwe partities in megabytes.

6

Gebruik de pijltoetsen om een partitie te selecteren waarop u wilt installeren van Windows XP en druk op "Enter" om de partitie te formatteren. Kies een type bestandssysteem (NTFS- of FAT32; NTFS is vereist voor partities bevatten die groter zijn dan 32 GB) en een opmaak vaart. Druk op "Enter" om te beginnen.

7

Volg de aanwijzingen in de Windows XP-installatie te voltooien. Nadat het programma is opgemaakt uw aandrijving, het kopiëren van de benodigde bestanden en beginnen met de installatie. Uw taal, locatie en de datum en tijd instellen en vervolgens wacht tot de setup is voltooid. Wanneer u opstart, moet u installeren XP-specifieke stuurprogramma's en programma's. Als uw computer met XP oorspronkelijk geleverd, moet u de stuurprogramma's op een CD ergens; Als het systeem vooraf met Vista geladen is, gebruik de stuurprogramma's die u hebt gedownload in stap 1.