Hoe te doen Subscript in Excel 2007

Als u uitlijnen van de tekst onder de basislijn in Microsoft Excel 2007 wilt, kunt u dit doen met behulp van het Subscript functie. Microsoft Excel biedt verschillende lettertype-functies, zoals superscript, doorhalen en subscript, voor het opmaken van tekst in cellen. Sommige gebruikers moeten tekst in subscript voor wiskundige functies. Anderen vergen het voor afkortingen of chemische formules weergeven. Ongeacht de behoefte weergegeven de subscript altijd in een kleiner lettertype dat iets onder het normale lettertype in een cel ligt.

Instructies

1

Microsoft Excel 2007 start en open het gewenste werkblad waarin u wilt gebruiken het subscript.

2

Selecteer de tekst die u wilt opmaken. Om te schakelen een hele cel in een subscript, klik in de cel één keer om het te markeren. Selecteer bepaalde tekens in de cel, dubbelklikt u in de cel, dan klikken en sleep de muis om de gewenste tekst markeren.

3

Ga naar het tabblad "Start" in de top van de software. Selecteer de kleine pijl ingedrukt, gelegen op de bodem juiste hoek van de lettertype-opmaak pictogrammen onder "Lettertype". Dit zal het lanceren van een nieuw dialoogvenster.

4

Ga naar de rubriek "Effecten" onder het tabblad "Lettertype" in het dialoogvenster. Plaats een vinkje door de optie "Subscript". Selecteer "OK" om het dialoogvenster te sluiten. Uw tekst wordt nu weergegeven in subscript formaat.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt een voorvertoning van het subscript in het "Preview"-venster naast het vak "Effecten" kijken alvorens aan uw wijzigingen. Als u niet wat u ziet, schakelt u de functie "Subscript" of klik op "Annuleren" om het dialoogvenster te sluiten en de opdracht annuleren.