Hoe te doen standaard foutbalken op Excel-grafieken

Foutbalken worden uitgedrukt als het percentage van de mogelijke foutmarge aan voor elk gegevenspunt in een tweedimensionale grafiek. Ze helpen vermeld of er significante verschillen tussen de twee variabelen die worden vergeleken. Standaardfout staven de standaarddeviatie van het gemiddelde. Standaardfouten te berekenen en tekenen van de balken handmatig kunnen worden vervelend. Microsoft Excel maakt deze taak gemakkelijker met het eigenschap van de bar van de standaardfout. Informatie over het toevoegen en aanpassen van de standaard foutbalken in grafieken die met Microsoft Excel.

Instructies

1

Open een nieuwe werkmap in Microsoft Excel. Geef gegevenspunten in cellen naar beneden twee kolommen. Bijvoorbeeld, als we uitzetten van het aantal studenten dat verdiend een bepaalde gemiddelde examen rang willen, wij zou de lijst het aantal studenten van kolom A en het gemiddelde cijfer in kolom B.

2

Markeer de gegevens in beide kolommen. Ga naar het tabblad "Invoegen" en kies een grafiektype. Bijvoorbeeld, kunnen we kiezen een spreidingsdiagram wilt weergeven om de gegevens uitzetten.

3

Klik op een gegevenspunt aan alle gegevenspunten in de grafiek selecteren of klik tweemaal op een gegevenspunt alleen selecteren dat gegevenspunt. Je hebt standaard foutbalken voor één gegevenspunt of alle gegevenspunten.

4

Ga naar het tabblad "Indeling" onder Hulpmiddelen voor grafieken en klik op "Foutbalken." Selecteer "Error Bars met Standard Error."

5

Klik op de "Error Bars" menu en selecteer 'Meer foutbalk opties'. U kunt de richting van de foutbalken en de eindstijl de foutweergave wordt berekend. De lijnkleur, de stijl en de schaduw kunnen ook worden aangepast.