Hoe te doen salarisadministratie in Excel

Hoe te doen salarisadministratie in Excel


Microsoft biedt een groot aantal sjablonen voor het stroomlijnen van veelvoorkomende taken in Excel 2013. In het geval van het beheer van de loonlijst, vooraf ontworpen sjablonen bieden de opmaak u nodig hebt en kunt u invoeren loonlijst gegevens zoals uurlonen en uren gewerkt. Geïntegreerde formules automatisch berekend vervolgens brutoloon en zelfs afdrukken loonstrookje voor werknemers. Je moet een beetje onderzoek doen naar uw lokale en staat inkomstenbelastingen, maar zodra u de gegevens ingevoerd in uw sjabloon, Excel biedt een waardevol instrument voor verblijf op de top van payroll en produceren van regelmatige boekhouding.

Instructies

1

Klik op het tabblad "Bestand" in Excel en selecteer vervolgens "New".

2

Zoek naar een payroll-sjabloon door te typen "Salarisadministratie" in het zoekvak boven aan het nieuwe venster (zie bronnen).

3

Blader door de beschikbare sjablonen te vinden die het beste uw behoeften aanpast. Klik op een sjabloon om te zien een preview-scherm met aanvullende informatie op de sjabloon en klik op de "Create" knop om te laden van een sjabloon in Excel bewerken.

4

De titelinformatie wijzigen door op een cel te klikken en te typen in de naam van uw bedrijf of alle nodige ondertitels. Veel sjablonen bevatten de tekst van de tijdelijke aanduiding voor deze items. Klik op de cel en typt u in uw specifieke informatie.

5

De template bekijken, overbodige kolommen of rijen verwijderen en toevoegen van nieuwe categorieën, zoals vakantiedagen opgebouwd of bonusbetalingen, moet u wellicht. Cellen, kolommen en rijen verwijderen door deze te selecteren en op de "Delete" toets te drukken. Cellen, kolommen of rijen toegevoegd door rechts naast het waar u wilt toevoegen van het element te klikken en te selecteren "Insert".

6

Onderzoek uw staat en lokale inkomstenbelasting informatie. De Federatie van de beheerders van de fiscale bevat een volledige lijst van dergelijke belastingen (zie bronnen). Deze kolommen zo nodig aan uw spreadsheet toevoegen of bewerken van de formules in de kolommen van de vooraf ontworpen gemeentebelasting aan lokale belastingtarieven. In Excel, zijn de percentages berekend door vermenigvuldiging van het decimale tarief door de cel met brutoloon. Als, bijvoorbeeld, brutoloon is in kolom C en lokale belastingtarieven zijn 7,5 procent, de juiste formule zou "= C1 * 0.075" in de eerste rij. Markeer de cel en sleep de juiste hoek door de kolom te kopiëren van de formule naar de volledige kolom met de gewenste rijnummers. Er zeker van te zijn dat deze cel wordt afgetrokken van het nettoloon totaal aan het einde van het werkblad.

7

Voer al uw namen van werknemers of identificatienummers in het werkblad.

8

Voer alle van de uurlonen voor uw medewerkers. Als uw medewerkers voor een vast salaris werken, kolommen verwijderen voor uurloon of uren gewerkt. Als uw medewerkers worden betaald per productie-eenheid, bewerkt u de rubrieken om te reflecteren dit feit. Simpelweg input eenheden van de productie in de uren werkte kolom en betalen per eenheid in de kolom loon per uur. Laat de formule zoals is.

9

Sla uw werk aan het einde van elke periode betalen. Als uw sjabloon loonstrookje genereert, klik op de knop "Genereren betalen Stubs" maken en records afdrukken voor uw medewerkers.

Tips & waarschuwingen

  • Federale belastingtarieven zijn al opgenomen in de meeste sjablonen. Proberen te halen van een werkblad met deze overwegingen reeds opgenomen om te voorkomen dat extra werk.
  • Payroll informatie kan gevoelig liggen. Ter bescherming van uw gegevens, klik op het tabblad "Bestand" en selecteer "Info" om te bladeren opties voor uw werkmap met een wachtwoord beveiligen of de netwerkgebruikers die toegang hebben tot het werkblad opgeven.