Hoe te doen Rainbow tekstanimatie in Gimp

Wanneer u een webpagina maakt, moet u een heleboel coole graphics en een visueel boeiende lay-out. Een manier om dit te doen is het toevoegen van animatie, met inbegrip van de tekstanimatie. Veel sites gebruiken tegenwoordig fancy Flash animatie gemaakt in een complexe en dure programma zoals Adobe Flash. Echter, u hoeft niet te leren jezelf Flash te nemen eenvoudige animatie. Bijvoorbeeld, kunt u de freeware toepassing grafische toepassing GIMP om tekstanimatie waarin de kleuren van de regenboog lijken te bewegen over de tekst te maken.

Instructies

1

Klik op de snelkoppeling op het bureaublad de GIMP-toepassing wilt starten. Selecteer 'File' in het menu en kies "Nieuw." Voer in het dialoogvenster dat verschijnt, de breedte en de hoogte die je wilt voor het document en klik op "OK".

2

Klik op de "New Layer" knop aan de onderkant van het deelvenster 'Lagen'.

3

Selecteer het "Blend" gereedschap in de werkbalk op de linker bovenhoek. Klik op de "Gradient" optie in de opties daaronder, en kies "Regenboog".

4

Uitzoomen. Plaats de cursor boven het canvas en over dezelfde afstand als de hoogte van het doek, houd de linker muisknop ingedrukt en sleep naar het midden van het doek. Laat de muisknop los en je hebt je regenboog.

5

Klik op de knop "Laag dupliceren" drie meer om kopie├źn te maken van de regenboog-laag, waardoor u vijf in totaal.

6

Omlaag dat de bovenste laag lichtjes met behulp van de "Verplaats" tool. De volgende laag van de regenboog iets verder. Herhaal dit met de andere lagen van de regenboog.

7

Typ de gewenste tekst op het canvas met het gereedschap "Tekst". Gebruik vervolgens de "Fuzzy" gereedschap om deze tekst te selecteren. Verwijder de tekstlaag, omdat u niet meer nodig als u eenmaal de selectie vorm die was gebaseerd op de tekst.

8

Kies "Selecteer" in het menu, dan 'Omkeren.' Ga naar elk van de lagen van de regenboog op zijn beurt en klik "Verwijderen". U gebruikt hier de inverse selectie als een soort cookie cutter te verwijderen van die delen van elke regenboog laag, niet zoals de oorspronkelijke letters vormen.

9

Selecteer "File" menu en kies "Save As". In het dialoogvenster dat verschijnt, kiest u "GIF" als het bestandstype, evenals de locatie die u wilt opslaan. In het volgende dialoogvenster, kies "Opslaan als animatie" en klik op "Export". Voer vervolgens de framesnelheid die u wilt gebruiken en wijzigen van "Verwijdering" van "Vervangen." Klik op "Opslaan".