Hoe te doen met scheidingstekens in Excel

Microsoft Excel maakt gebruik van een extensible markup language, of XML-indeling met de bestandsextensies XLSX of XLSM. Niet alle programma's ondersteunen dit formaat. Voor een maximale compatibiliteit tussen programma's, kunt u uw Excel-werkblad opmaken als een tekstbestand met scheidingstekens, wordt alle opmaak verwijderd en bevat alleen celwaarden. Excel bevat ook een tekst importeren functie, welke invoer tekstbestanden met scheidingstekens in een Excel-werkblad.

Instructies

Bestand met scheidingstekens importeren

1

Klik op het tabblad "Gegevens" in Excel en selecteer 'Van tekst' in de groep externe gegevens ophalen. De Wizard Tekst importeren wordt geopend.

2

Selecteer "Gescheiden" in de sectie van het oorspronkelijke gegevenstype en klik op "Next."

3

Selecteer het type scheidingsteken, zoals "Lusje," "Puntkomma,", "Komma" of "Ruimte". Als alternatief, voer een speciale scheidingsteken door het controleren van "Andere" en het scheidingsteken handmatig in te voeren in de daarvoor bestemde ruimte. Er wordt een voorvertoning weergegeven in de onderste helft van het venster waarin wordt weergegeven hoe de kolommen worden gescheiden. Klik op "Next."

4

Selecteer een kolom in de sectie voorbeeld en kies de juiste gegevensindeling vanaf de bovenkant gegevenstype per kolom sectie.

5

Klik op "Finish" om de gegevens in Excel importeren.

Exportbestand met scheidingstekens

6

Open het werkblad in Excel. Klik op het tabblad "Bestand" en selecteer "Save As."

7

Klik op het "Opslaan als Type" drop-down menu en selecteer opgemaakt met een scheidingsteken. Gemeenschappelijk met scheidingstekens formaten omvatten tab, komma en spatie gescheiden, en de serverextensies TXT of CSV kunnen gebruiken.

8

Klik op "Opslaan" om uw werkblad in de nieuwe indeling exporteren.