Hoe te doen een standaard Curve met behulp van Microsoft Excel

Hoe te doen een standaard Curve met behulp van Microsoft Excel


Een standaard curve, soms genoemd een normale kromme of een belcurve, is een nuttig hulpmiddel in statistieken. De curve is ook genoemd de Gaussiaanse distributie, Duits natuurkundige en wiskundige Karl Gauss die het gebruikte om astronomische gegevens te bekijken. Vele soorten gegevens vallen natuurlijk in een bell curve vorm, met inbegrip van IQ scores, hoogten, en zelfs maandelijkse zonnevlek activiteit. Microsoft Excel kunt u een bell curve tekenen van uw ingevoerde gegevens.

Instructies

1

Open Microsoft Excel door te dubbelklikken op het pictogram Bureaublad. Als u geen symbolen op het bureaublad, klik op "Start" of "Windows" en ga naar Excel in het menu 'Alle programma's ' onder 'Microsoft Office'. Excel wordt geopend met een leeg werkblad.

2

Klik op cel 'A1' en typ vervolgens "-4."

3

Klik op cel 'A2' en typ vervolgens "-3.75."

4

Klik op de vulgreep in de rechterhoek van de cel A2 en sleep deze naar cel A33.

5

Klik op cel "B2" dan "NORMDIST(A1,0,1,0) =" typt en druk vervolgens op de toets "Enter".

6

Klik op de vulgreep in cel B1 en sleept u het naar cel B33.

7

Klik met de linkermuisknop op cel A1 en sleep de cursor naar cel B33 Markeer alle cellen.

8

Klik op het "Invoegen" tabblad op de werkbalk en klik vervolgens op "Scatter".

9

Klik op "Regel." Dit zal een bell grafiek invoegen in uw spreadsheet. Echter, op dit punt het zal niet een normale curve.

10

Klik op "Layout" en klik op "Assen."

11

Klik op "Primaire verticale as" en klik dan op "None".

12

Klik op "Assen" en klik dan op "Primaire horizontale as." Klik op "Meer primaire horizontale as opties" en vervolgens "-4.0" in het tekstvak "Minimum" en "4.0" in het "Maximale" tekstvak typt. Klik op "OK" om het opmaken van de belcurve naar een normale curve.

Tips & waarschuwingen

  • De optie van de "Format" onder Hulpmiddelen voor grafieken op de werkbalk kunt u de lijnkleur en breedte, de achtergrond en vele andere functies van de grafiek wijzigen.