Hoe te doen een frequentieverdeling in Excel 2007

Hoe te doen een frequentieverdeling in Excel 2007


Het creëren van een frequentieverdeling tabel, of een histogram, is een van de eerste taken die u in een college statistieken klasse ondernemen zult. Frequentie tabellen geven u een idee van hoe de gegevens wordt verspreid via verschillende categorieën en kan u helpen bouwen van een histogram of grafiek. Met de hand maken van een Frequentietabel kan een tijdrovend proces zijn. Excel 2007 heeft echter een ingebouwde tool waarmee u in enkele seconden een Frequentietabel maken kunt.

Instructies

1

Klik op het tabblad "Gegevens" en klik vervolgens op "Data-analyse."

2

Klik op "Histogram" en klik vervolgens op 'OK'.

3

Typ "A1:A2" in het vak "Inputsbereik" waar A1 en A2 vertegenwoordigen het bereik van cellen in uw werkblad waar uw invoergegevens is. Als uw gegevensbereik in A1 naar A10, typ bijvoorbeeld "A1: A10"

4

Typ "B1:B2" in het vak van de "Vakkenbereik" waar B1 en B2 vertegenwoordigen het bereik van cellen waarin de gegevens van uw bin zich bevindt. Opslaglocaties vertegenwoordigen de groepen die u uw gegevens wilt in te vallen. Bijvoorbeeld, als u uw gegevens wilt laten vallen in de opslaglocaties van 1-10 en 11-20 en die waarden bevinden zich in de cellen C1 en C2, typt u "C1:C2" in het vak Vakkenbereik.

5

"Nieuwe werkmap" onder "Uitvoeropties", klik op het selectievakje "Grafiek Output". Klik op 'OK'. Excel zal uw frequentieverdeling tabel maken in een nieuwe werkmap samen met een ingesloten grafiek.

Tips & waarschuwingen

  • Als u het gebied van de "Data-analyse" in Excel niet ziet, moet u wellicht Analysis ToolPak installeren. voor het laden van de TookPak, klik op de knop 'Microsoft Office', dan klik "Excel Options" en klik op "Add ins." Schakel het selectievakje "Analysis ToolPak" en klik vervolgens op 'OK'.