Hoe te converteren van videobestanden naar MP3-bestanden

Er kan gebeuren wanneer u wilt dat alleen het audiogedeelte van een digitale video-bestand dat u hebt opgeslagen op uw computer. Het is mogelijk een video bestand te converteren naar MP3. Alleen de audio aspect wordt omgezet, en met het MP3-formaat, uw geluid onderhoudt goede kwaliteit. Dit kan handig zijn als u wilt luisteren naar live-concertopnames op uw MP3-speler of als u wilt rip songs van uw favoriete film muzikale en audio bestanden te maken.

Instructies

1

Download Any Video Converter of vergelijkbare software (zie bronnen). Any Video Converter is een gratis conversiesoftware die u toelaat om te converteren van en naar de vele soorten digitale bestanden, met inbegrip van video-bestanden naar de MP3s.

2

Installeer de software op uw computer. Volg de schermen die u door het proces lopen.

3

Uw video toevoegen. Klik op 'Voeg Video toe'. Het video bestand vinden op de harde schijf van de computer die u wilt converteren naar MP3 en klik op "Open".

4

Kies de "MP3"-bestandstype voor uw uitvoerbestand. Naast "Profiel" aan de rechterbovenzijde zijkant van het scherm, klikt u op het drop-down menu. "MP3 Audio" is een keuze onder "Gemeenschappelijk gebruikte Audio formaten."

5

Klik op "Convert". De knop bevindt zich aan de bovenkant van het scherm van de Any Video Converter, rechts naast de knop "Video toevoegen". Vooruitgang wordt bijgehouden op het scherm, zodat u weet wanneer de conversie voltooid is.

6

Afspelen van uw MP3-bestand. Any Video Converter het geconverteerde bestand automatisch opgeslagen in dezelfde map waarin het zich bevond het oorspronkelijke videobestand. Het bestand wordt geopend in welke standaard MP3-spelen mediaspeler die u hebt geïnstalleerd op uw computer, zoals Winamp.