Hoe te converteren van een Word-bestand van 2003 naar 2007

Met de release van Word 2007, Microsoft vrijgegeven een nieuwe bestandsindeling voor Word-documenten: DOCX. Vergeleken met het vorige formaat, DOC, biedt DOCX een aantal extra functies, waaronder kleinere bestandsgrootte. Als u documenten in Word 2003 zijn maken voor een vriend of koppelen die Word 2007 gebruikt, desgewenst kunt u uw documenten omzetten in de DOCX-formaat voordat ze worden verzonden zodat de ontvanger het voordeel van de kleinere bestandsgrootte hebben kan. Word 2003 bestanden converteren naar de Word 2007-indeling met behulp van DOCX Converter, een gratis web-gebaseerde dienst.

Instructies

1

Ga naar de website van de DOCX-Converter met behulp van de koppeling in de sectie van de bronnen van dit artikel.

2

Klik op de "Browse" knop. Navigeer naar de locatie van het Word 2003-bestand dat u wilt converteren en dubbelklik erop.

3

Voer een e-mailadres dat u toegang tot hebt. Dit adres zal worden gebruikt voor het verzenden van de downloadlink voor de geconverteerde Word-bestand.

4

Klik op het "Converteren naar" drop-down menu en selecteer "Microsoft Word 2007 (*. DOCX)."

5

Klik op "Submit Query".

6

Controleer het e-mailadres die u op de website van DOCX-Converter. Open het bericht van de dienst DOCX-Converter voor een link naar het geconverteerde document.

Tips & waarschuwingen

  • Het is niet nodig om te converteren van Word 2003 voor Word 2007-gebruikers. Word 2007 bevat een compatibiliteitsmodus functie waarmee het lezen van documenten die in eerdere versies van Word zijn gemaakt.