Hoe te converteren naar Hex met behulp van C++

Hoe te converteren naar Hex met behulp van C++


Vaak een C++-toepassing moet verwerken hexadecimale gegevens geboden door input bestanden uit verschillende bronnen. Bronnen van de hexadecimale gegevens omvatten oudere data, de inhoud van een bestaand bestand of de uitvoer van een andere toepassing. Om deze gegevens effectief gebruiken, moet u de hexadecimale code omzetten in iets nuttigs. De meeste toepassingen van hex conversie zijn geval-specifiek.

Instructies

1

Maak een bestand genaamd "main.cpp" in uw tekst-editor, wilt u de code toevoegt aan een nieuw programma. Wilt u de code toevoegt aan een bestaand programma, opent u het desbetreffende bestand en verplaatsen naar de positie waar u de conversie zal uitvoeren.

2

Uw gegevens uitvoeren naar de uitvoerstroom met de hex operator. Gebruik hiervoor de volgende code (die de uitgang van de standaard console):

Std::Cout << std::hex <<< output gegevens >

"< uitvoergegevens >" veranderen wat u wilt converteren.

3

Reset de uitvoerstroom om te gaan met decimale getallen met de volgende code (welke wijzigingen de uitvoermodus voor de standaard console (Zie de referenties 1)):

Std::Cout << std::dec;

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de stappen, die betrekking hebben op uitvoer, om te werken aan input toepassen.
  • U kunt deze methode op vele andere gegevenstypen aanpassen. Raadpleeg de standaard C++ en van uw compiler documentatie om te bepalen hoe het object in kwestie als hexadecimale output vertegenwoordigen.
  • Dit zal werken met elke STL-compatibele uitvoerstroom zoals std::stringstream. Doordat ook std::showbase, kunt u de output automatisch voor u worden geformatteerd zoals het geschreven hebben.
  • Deze methode werkt alleen voor waarden die kunnen worden uitgebracht op gehele getallen of gehele getallen. Met behulp van hex conversie voor meer complexe gegevenstypen vergt extra planning en inspanning.
  • Zorg ervoor dat u juiste gebruik maken van het token van de std::hex op uw input stream. Deze methode werkt mogelijk niet voor alle input.