Hoe te converteren een ODS naar een PDF

Hoe te converteren een ODS naar een PDF


OpenOffice.org Calc is een gratis spreadsheetprogramma met functionaliteit vergelijkbaar met Microsoft Excel. U kunt Calc tabulate van uw belangrijke gegevens en matrices van computation, uit te voeren waardoor uw nummer-kraken taken makkelijker. Een van de Calc handiger kenmerken is de mogelijkheid om uw spreadsheet rechtstreeks exporteren naar een PDF-bestand in plaats van slaan in de gebruikelijke notatie voor de ODS-bestand. Door te draaien aan uw spreadsheet naar een PDF-bestand, kunt u gemakkelijk e-mail naar andere mensen en geadresseerden die niet over OpenOffice.org die dit hotel geïnstalleerd op hun computers beschikken kunnen om het te bekijken.

Instructies

1

Open het ODS-bestand dat u wilt converteren naar een PDF.

2

Klik op het menu "File" in de linker bovenhoek van het venster van OpenOffice.org.

3

Selecteer "Exporteren als PDF..." in het drop-down menu.

4

Breng de gewenste wijzigingen naar de verschillende opties voor het maken van het PDF-bestand in het venster dat omhoog komt. Deze stap is optioneel.

5

Klik op de "Export" knop aan de onderkant van het venster.

6

Kies een locatie voor het PDF-bestand opslaan en klik op "Opslaan".

Tips & waarschuwingen

  • Vindt u dat de standaardinstellingen niet het produceren van een zeer goed gelegd-out PDF. Hier kun je het resultaat ziet er veel mooier door het bewerken van de afdrukbereiken van uw spreadsheet. U kunt instellen dat deze door te klikken op het menu "Opmaak" en "Print bereiken." Verwijzen naar de OpenOffice.org-help-bestanden om te leren hoe te manipuleren de afdrukbereiken naar uw wens.