Hoe te branden van WAV-bestanden in Windows Mediaplayer

Windows Media Player in staat is of afspelen en het organiseren van allerlei verschillende soorten muziekbestanden. Hoewel veel mensen aan muziekbestanden denken kunnen als synoniem met MP3-bestanden, zijn WAV-bestanden een andere gangbare type muziekbestand. Als u WAV-bestanden in uw mediabibliotheek van Media Player hebt en wenst naar een CD worden gebrand, is het mogelijk om dit te doen. U hebt zelfs de keuze van het branden ze als een audio-CD speelbaar is in de meeste CD-spelers, of als een gegevens-CD die kan worden afgespeeld op een computer.

Instructies

1

Klik op "Start" en klik op "Alle programma's."

2

Ga naar Windows Media Player en klikt u erop om de toepassing te starten.

3

Plaats een lege CD in de CD of DVD branden van schijf op uw computer.

4

Klik op de "Burn"-tab in de rechter bovenhoek van het venster.

5

Klik op 'Muziek' in de kolom aan de linkerzijde van het venster. U kunt achtereenvolgens op "Organiseren" en klik op "Sorteren op" om te bepalen hoe de bestanden in uw muziekbibliotheek sorteren.

6

Sleep een WAV-bestand uit de bibliotheek in het midden van het venster naar de lijst voor branden aan de rechterkant van het venster. Herhaal deze stap voor elk WAV-bestand dat u wilt toevoegen aan de schijf. Bent u niet zeker weet of een liedje een WAV-bestand is, kunt u met de rechtermuisknop op het nummer en klik op 'Eigenschappen'. Het bestandstype wordt weergegeven aan het einde van de sectie 'Locatie'.

7

"Burn opties" bij de bovenkant van de lijst voor branden en klik op "Audio CD" als u maken van een schijf wilt dat u kunt in een CD-speler spelen, of klik op "Gegevens-CD" als je gewoon wilt spelen de schijf in uw computer.

8

Klik op "Start branden" bij de bovenkant van de lijst voor branden uw WAV-bestanden naar de CD te branden.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de volgorde van nummers opgeven in uw lijst voor branden door op een nummer klikken en deze naar uw gewenste positie in de lijst te slepen.