Hoe te branden van een CD met een Laptop

Hoe te branden van een CD met een Laptop


Een CD branden is een gemeenschappelijk en gemakkelijke taak, handig voor back-up van bestanden of muziek in het geval dat iets misgaat met uw computer of MP3 speler. Om een CD te branden, moet uw computer of laptop een schijfstation; Als uw computer niet over een intern schijfstation beschikt, kunt u een externe een in de meeste computer- en elektronica retail winkels kopen. Ook moet je een programma om uw CD te branden en biedt een manier om te kiezen van de tracks die u wilt zetten. Windows 8 Media Player, bijvoorbeeld, komt vooraf geïnstalleerd op uw computer; Als u een Mac-gebruiker bent, kunt u iTunes gebruiken. U kunt ook downloaden van gratis software voor het rippen en branden van cd's. Tot slot moet u een lege CD-R--een beschrijfbare CD--die kan worden gekocht in verpakkingen van 10, 20 of meer. CD-Rs houden meestal maximaal 80 minuten van audio- of 700 MB aan gegevens.

Instructies

Instructies

1

Plaats een CD-R in de interne of externe-schijfeenheid.

2

Slepen en neerzetten van de nummers die u branden in de rechterkolom van Windows Media Player wilt maken de lijst voor branden.

3

De nummers in de lijst voor branden naar uw wens te regelen met behulp van slepen en neerzetten.

4

Klik op de knop "Branden" of welke variatie van de knop wordt weergegeven in uw programma. Afhankelijk van het aantal tracks en de hoeveelheid gegevens die u brandt, kan een paar minuten in beslag nemen.

5

Verwijder de gebrande CD uit het schijfstation als het programma blijkt dat het klaar is.

Tips & waarschuwingen

  • U kan niet branden van een CD op een andere CD. De tracks die u wilt branden, moeten worden opgeslagen op uw apparaat en in uw mediabibliotheek. Als u wilt een kopie van een CD wilt maken, moet u eerst naar uw computer rippen met behulp van hetzelfde programma kunt u branden.
  • Branden van een CD voor uw eigen persoonlijk gebruik en niet voor de distributie; anders, het kan worden opgevat als ongeoorloofd kopiëren of schending van het auteursrecht.