Hoe te berekenen van een kwart in Excel

Hoe te berekenen van een kwart in Excel


Excel kan worden gecompliceerd, met name voor hogere wiskundige functies. Het is echter niet erg ingewikkeld als het gaat om eenvoudige wiskundige berekeningen, zoals het vinden van een kwart van iets. Terwijl het lijkt moeilijk, omdat Excel in decimalen in plaats van breuken werkt, is het eigenlijk eenvoudig als u gewoon herformuleren van de vraag in termen van die Excel kan begrijpen.

Instructies

1

Typ '[je figuur] =' in een doos van uw keuze. Het = teken is sleutel in Excel omdat het vertelt het programma om een functie uitvoeren in plaats van alleen weergeven wat u typt.

2

Verdeel de figuur in kwestie door vier. Een kwart is 1/4, wat betekent dat als de figuur werd opgesplitst in vier gelijke delen, een kwart een deel. Dus, als u weten van een kwart van 100 wilt, typt u "= 100/4." Uw antwoord zal 25 zijn.

3

De '1' en de '4' in een wijk met 100, opbrengst 100/400 vermenigvuldigen.

4

Type "= 100/400" in de cel van uw keuze. Het resultaat zal zijn van 0.25---de decimale vorm van 1/4.

5

Vermenigvuldig het aantal gewenste een kwart van 0,25, die dezelfde resultaten worden weergegeven als de voorgaande stappen. Dit is een andere manier van het vinden van een kwartaal, vermenigvuldigd in plaats van te verdelen. Als u wilt dat een kwart van 50, typt u "= 50 * 0,25." Het resultaat is 12,5, kwart van 50.