Hoe te berekenen van de huidige prijs van een band met Excel

Hoe te berekenen van de huidige prijs van een band met Excel


Als u berekenen van de prijs en waarde van een obligatie met Excel wilt, kan de ingebouwde functie van de prijs u helpen. Je weet hoeveel je moet verwachten te betalen voor een obligatie is een vrij ingewikkeld functie van verschillende factoren, waaronder het verwachte rendement, de nominale waarde van de obligatie en de huidige rentevoet of de couponrente. Functie van de prijs van Excel kunt u Voer de relevante gegevens over de band en bereken snel de huidige prijs van de obligatie.

Instructies

1

Klik op de "Fx"-symbool aan de onderkant van het lint om de functie wizard te openen.

2

Typ "Prijs" in het vak tekst zoeken, en klik op "Go".

3

Klik op de "Prijs" in de zoeklijst om de argumenten-venster te openen.

4

Typ de stortingsdatum valt in het tekstvak van de nederzetting en druk vervolgens op de "Tab"-toets. Als de stortingsdatum is januari 2, 2013 type bijvoorbeeld "datum (2013, 1, 2)."

5

De einddatum typt in het tekstvak van de looptijd volgt de indeling in stap 4 en druk vervolgens op de "Tab"-toets.

6

De couponrente typt in het tekstvak van het tarief; Typ bijvoorbeeld ". 0615." Druk op de "Tab"-toets als u de couponrente hebt ingevoerd.

7

Typ de huidige marktrente van belang of het gewenste rendement tot volwassenheid in het tekstvak van de opbrengst. en druk vervolgens op de "Tab"-toets.

8

Typ de aflossingswaarde per $100 van waarde in het tekstvak van de verlossing en klik op de "Tab"-toets.

9

Typt u hoe vaak de rente wordt betaald in het tekstvak frequentie en druk vervolgens op de "Tab"-toets. Als de rente wordt jaarlijks betaald, typt u "1." Als de rente halfjaarlijks wordt betaald, typt u "2." "

10

Typ het soort dagtelling basic in het tekstvak van de Basis. Als de dagtelling basis 30/360 is, typt u "0." Als de dagtelling basic feitelijke/daadwerkelijke is, typt u '1'. Klik op de "Tab"-toets.

11

Klik op "Finish".

Tips & waarschuwingen

  • Hebt u niet de prijs-functie in Excel, ga naar invoegtoepassingen en voeg het Analysis ToolPak. Als u wilt toevoegen het ToolPak, klikt u op de knop "Microsoft Office" en klik vervolgens op "Opties voor Excel." Klik op "Add-ins", en klik vervolgens op "Excel Add-ins." Klik op "Go", het "Analysis ToolPak" selectievakje en klik 'OK'.