Hoe te berekenen van de grootte van de Database van Oracle

Hoe te berekenen van de grootte van de Database van Oracle


Na verloop van tijd groeien Oracle-databases oplopend in grootte. Afhankelijk van de grootte van de organisatie kunnen de groeifactor zodanig dat onderhoud gedaan worden op gezette tijden moet, om voldoende ruimte beschikbaar is op de server en de database blijft u efficiƫnter uitvoeren. De grootte van een Oracle-database, is afhankelijk van een aantal factoren. Naast de gegevens zijn er tijdelijke bestanden en essentiƫle controle bestanden met de structuur van de database. Dit zijn allemaal essentieel om de database te werken.

Instructies

1

De bestandsgrootte van de gegevens in de query opnemen. De totale grootte van de database bevat tabellen, velden, opgeslagen procedures en andere databaseobjecten. Grootte van de weergave van de "dba_data_files", als volgt berekenen:

Selecteer som (bytes) / 1024/1024/1024 data_size van dba_data_files;

2

Bereken de grootte van tijdelijke bestanden. Tijdelijke bestanden van gegevens op te slaan tijdens de verwerking, maar is niet permanent. Grootte van het tijdelijke bestand als volgt berekenen:

Selecteer nvl (som (bytes), 0) / 1024/1024/1024 temp_size van dba_temp_files.

3

De grootte van het logboek opnieuw verkrijgen. Het logboek opnieuw opgeslagen wijzigingen in de database voordat ze worden toegepast op de werkelijke databasegegevens. Dit biedt een manier om te herstellen van de database in de oorspronkelijke staat voorafgaand aan een verklaring die beogen geen gegevens.

De grootte van het logboek opnieuw kan worden verkregen met de volgende instructie:

Selecteer som (bytes) / 1024/1024/1024 opnieuwgrootte van sys.v$log.

4

Pak de grootte van het besturingselement-dat wordt gebruikt door Oracle, met behulp van de weergave van V$ CONTROLFILE. De weergave van het besturingselement-bestand wordt gebruikt voor het verkrijgen van informatie over het databaseschema en de objecten binnen.

De select-instructie te verkrijgen van de grootte van het controle-bestand is:

Selecteer sum(BLOCK_SIZE*FILE_SIZE_BLKS)/1024/1024/1024 controlfile_size van v$ controlfile

5

Combineer de select-instructies voor het berekenen van de grootte van de database. De uitvoer komt overeen met de totale grootte van de database in gigabytes:

d.data_sizeT.temp_sizeR.redo_sizeC.controlfile_size "Grootte Database in GB" selecteren (Selecteer som (bytes) / 1024/1024/1024 data_size

van dba_data_files) d,

(Selecteer nvl (som (bytes), 0) / 1024/1024/1024 temp_size

van dba_temp_files) t,

(Selecteer som (bytes) / 1024/1024/1024 redo_size

van sys.v_$log) r,

(Selecteer sum(BLOCK_SIZE*FILE_SIZE_BLKS)/1024/1024/1024 controlfile_size

van v$ controlfile) c;

Dit zal de uitgang van de totale grootte van de database in de volgende notatie:

De grootte van de database in GB149.58765