Hoe te Auto Shutdown-InBasic de Computer nadat een geplande taak voltooid is

Hoe te Auto Shutdown-InBasic de Computer nadat een geplande taak voltooid is


Soms is het wenselijk om een taak te worden uitgevoerd op een later tijdstip en vervolgens hebben uw computer afsluiten wanneer de taak is voltooid. U kunt bijvoorbeeld back-ups uit te voeren in het midden van de nacht wanneer u de computer niet gebruikt. Windows XP biedt niet een gemakkelijke manier om dit te doen, maar het kan worden gedaan door het plannen van een taak van de afzonderlijke afsluiten en configureren van het wachten voor de computer inactief moet zijn voordat u de computer afsluit.

Instructies

1

Plannen van de taak die u wilt uitvoeren met behulp van de "geplande taken tovenaar." Open het Configuratiescherm en dubbelklik op "Geplande taken". Dubbel klik op het pictogram van de "Geplande taak toevoegen" om te starten van de Wizard taak plannen. Volg de instructies op het scherm van de wizard voor het plannen van de tijd en de frequentie waarmee u de taak wilt uitvoeren. Opmerking zorgvuldig de tijd en frequentie omdat u nodig in de volgende stap.

2

Maak een geplande taak afsluiten om de machine afgesloten. Start de geselecteerde taak Wizard toevoegen opnieuw. Op het tweede scherm van de wizard, zal u worden gevraagd om te selecteren van het programma te draaien. Klik op de "Browse" knop en navigeer naar de map %SystemRoot%\System32 (in de meeste gevallen is dit C:\Windows\System32). Selecteer "Shutdown.exe" en klik op "Open." Voltooi de wizard, vermelding de dezelfde tijd en de frequentie die u gebruikt voor de eerste taak die u hebt gemaakt. Aan het einde van de wizard, klikt u op het selectievakje "Open geavanceerde eigenschappen voor deze taak wanneer ik op Voltooien klik".

3

Wanneer het dialoogvenster Geavanceerde eigenschappen wordt geopend, stelt u de geavanceerde eigenschappen om aan te geven dat de taak van de sluiting wachten moet totdat de computer inactief is. Klik op het tabblad "Instellingen". Vink het selectievakje met de label in het vak "Idle Time" "de taak alleen starten als de computer ten minste inactief voor is geweest:" eerst 1 minuut voor tijd invoert en vervolgens 999 minuten in het veld "retry for maximaal". Controleer of dat het selectievakje "De taak stoppen als de computer niet langer inactief moet zijn" niet is aangevinkt. Tik de controledozen die geschikt voor uw situatie zijn in het vak "Power Management". Klik op de "OK" knop om uw instellingen voor de geplande taak afsluiten te bewaren.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt het plannen van uw computer opnieuw opstarten in plaats van afgesloten. Om dit te doen, open de eigenschappen van de taak van de geplande afsluiten, klik op de tab "Taak" en toevoegen "-r -t 00" aan het einde van het veld Run. Klik op OK om het venster Task Properties.