Hoe synchroniseer Xvid Audio & Video

De audio- en videotracks in XviD bestanden kunnen soms niet gesynchroniseerd worden. Films met tekens waarvan lippen niet overeenkomen met de woorden kan worden frustrerend en verwarrend. Soms, kan een spannende deel van een film plaatsvinden in de audiotrack bijna een minuut voordat de video vangsten, verwennen de actie voor de kijker. Volgens de website van XviD films paren XviD video meestal met MP3- of AC3 audio, optimaliseren van de kwaliteit van de audio en video.

Instructies

Virtual Dub

1

Download de gratis en open-source Virtual Dub. Met de rechtermuisknop op het setup-bestand, en kies "Bestanden uitpakken." Dubbelklik op "Virtual Dub" als het programma wilt uitvoeren.

2

Klik op 'Bestand' > 'Open' om te zoeken naar uw video bestand op uw computer. Dubbelklik op het bestand om te laden in het programma. Klik op "Video" op de bovenkant van het scherm, en kies vervolgens "Direct stream copy" in het menu.

3

Klik op "Video" > "Frame Rate" van het menu. Klik op de optie knop welk says "Veranderen dus overeenkomen met video en audio duur." Klik op 'OK'.

4

Klik op "Bestand" en "Opslaan als" om een kopie van uw gesynchroniseerde video opslaan.

Nan Dub

5

Download de gratis en open-source Nan Dub. Met de rechtermuisknop op het RAR archief, en kies "Bestanden uitpakken" om de inhoud te bekijken. Dubbelklik op "Nan Dub" als het programma wilt uitvoeren.

6

Klik op 'Bestand' > 'Open' om uw XviD-bestand in het programma te laden. Klik op "Video" op de bovenkant van het scherm, en kies "Direct stream copy" in de lijst. Klik op "Video" > "Frame rate" om een optie venster te openen.

7

Klik op het keuzerondje naast 'Wijzigen zodat het overeenkomt met de duur van de video en audio.' Klik op "Verwerken alle frames" en klik op 'OK'. Klik op 'Bestand' > 'Bewaar als' een kopie van het gecorrigeerde bestand wilt opslaan.

XviD Audio-synchronisatie Tool

8

Download YAAI. Met de rechtermuisknop op het setup-bestand, en kies "Bestanden uitpakken." Dubbelklik op YAAI als u wilt het programma uitvoeren.

9

Zoek de pop-up file browser voor de XviD video die u wilt opnieuw synchroniseren. Dubbelklik op het bestand om te laden in het programma. Klik op de "Sync Audio" tabblad opent een pop-up video player.

10

Sleep de schuifregelaar in de "vertraging Video/Audio" richting "Audio"- of "Video", afhankelijk van welke moet worden uitgesteld. Klik op "Apply". Uw instellingen van kracht terwijl de video wordt afgespeeld in het pop-upmenu speler.

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet zeker weet hoeveel seconden uw audio en video synchroon zijn, kijk dan bij de balie van het frame op de bodem van uw videospeler of in een van de video-synchronisatie programma. Bekijk de video en luister naar de audio tijdens het tellen van de seconden tussen hen. Dit zal u helpen sync de audio en video correct in het YAAI-programma.