Hoe synchroniseer WMV Audio & Video

Hoe synchroniseer WMV Audio & Video


WMV- of Windows Media Video-bestanden zijn videobestanden die zijn ontwikkeld door Microsoft. Wanneer de video van een camera wordt geïmporteerd op de computer, kan het geluid soms synchroon met de video gaan. Dit kan worden gecorrigeerd in minuten met behulp van de native Windows video editor "Windows Movie Maker". Movie Maker wordt geleverd met alle versies van Windows. Matching van de audio- en videotracks vindt een beetje fijnafstemmen.

Instructies

1

Open Windows Movie Maker door te klikken op "Start Menu," "Helemaal programma", "Windows Movie Maker".

2

Klik op de knop "Import Media". Een Explorer-venster wordt weergegeven. Zoek het WMV-bestand op de computer en open het. Het bestand wordt weergegeven in de bak "Geïmporteerd Media".

3

Sleep de clip van WMV naar de "Timeline".

4

Klik op de "+"-teken naast de titel van het "Video" in de "tijdlijn". Dit zal het video bestand uitvouwen, zodat de audio-eigenschappen beschikbaar zijn voor bewerking ook.

5

Voorbeeld van het bestand bekijken door te klikken op de "Play" knop. Probeer om te bepalen of de audio voor of achter de video en door hoeveel.

6

Klik op het audiospoor en sleep deze vooruit of achteruit, afhankelijk van welke richting zal de audio en video meer synchroon. Als het geluid achterloopt op de video, dan moet het naar voren worden gebracht. Als de audio vóór de video, moet het terug worden gesleept.

7

Fine-tunen van de aanpassingen en de gecorrigeerde tracks bekijken. De audio en video worden nu gesynchroniseerd. Als zij niet zijn, dan blijven aanpassen.

8

Het bestand wordt weergegeven door te klikken op "Publiceren film." Het "Film publiceren" menu zal verschijnen.

9

Selecteer 'Deze Computer' en klik op "Next."

10

Voer een "bestandsnaam" en selecteer een "Output Directory." Klik op "Next."

11

Klik op "Publiceren." De bewerkte film zal nu naar de vooraf gedefinieerde directory worden gepubliceerd.