Hoe schrijf je een spel verhaal in C++

Hoe schrijf je een spel verhaal in C++


Het schrijven van een complete wedstrijd in c ++ is een moeilijke taak, omdat het gaat om het genereren van een visuele motor en beweging eigenschappen. Echter, het schrijven van het verhaal van een spel in c ++ is eigenlijk vrij eenvoudig en een beginnende programmeur kan leren om het te doen in een kwestie van uren. Het schrijven van een spel verhaallijn in c ++ vereist met behulp van de basissyntaxis, Tekstopdrachten en "als, dan" logica. Als u deze taken beheersen kunt, bent u goed op uw manier aan het zijnde kundig voor een spel verhaal schrijven in c ++.

Instructies

1

Schrijf de verhaallijn met de hand. Codering van een lange verhaallijn in c ++ is een tijdrovende taak die u terug te gaan en corrigeren van fouten vele malen zal vereisen. Het is beter om te schrijven van het verhaal en de code afzonderlijk, zodat u geen code vraagstukken en verhaal op hetzelfde moment behandelen.

2

Download en installeer een c ++-editor en een compiler. Het maakt relatief litte verschil vanuit een perspectief van de code welke editor en een compiler u gebruiken, aangezien goed gecodeerde en debugged c ++ programma's werken hetzelfde ongeacht welke compiler u gebruikt. Sommige compilers zijn gebruiksvriendelijker dan anderen en wilt u misschien een beetje rondkijken bij de beslissing welke een te downloaden.

3

Het laden van een project in uw redacteur c ++ met een main.cpp-bestand. De meeste compilers krijgt u de optie van het benoemen van uw project wat u wenst en zorgt voor een fundamentele main.cpp sjabloon wanneer u op het nieuwe project in de editor laden. Als uw compiler dit niet voor u doet, eenvoudig laden van een nieuw bestand en noem deze "main.cpp".

4

Typ de tekst van een basic c ++-programma in uw editor. Meeste editors zal hebben zodat een elementaire main.cpp-programma voor u klaar staat wanneer u op een nieuw project laden, maar in het geval dat het niet is, de tekst in de regel-van-ine is:
lijn 1: #include < iostream >
lijn 2: met behulp van namespace std;
lijn 3: int main()
lijn 4: {}
lijn 5: cout << "tekst here\n";
lijn 6: cin.get();
lijn 7: return 1;
lijn 8:}
Opmerking: niet echt type doen "regel x" in de editor.

5

De bovenstaande skelet code bewerken door het invoegen van input- en output-opdrachten. De eerste uitvoer van het programma moet worden gevraagd u om het spel te starten. Als u wilt schrijven dit, voeg een nieuwe regel tussen de oorspronkelijke regels 4 en 5, dat vertelt de computer een knop die, wanneer ingedrukt, gekenmerkt door een nieuwe productie. De tekst voor deze regel zou "char letter;" als de gebruiker op een toets om te beginnen met het spel, of de "int getal;" als de gebruiker op een cijfertoets om het spel te starten. In de regel die met begint "cout <<", vervangen door de woorden "hier tekst" met 'Druk op een willekeurige nummer/letter om het spel te starten."

6

Voeg een regel onder de cout << druk op elk nummer/de letter "; regel "cin >> nummer;" of "cin >> brief" afhankelijk van het type knop die u wilt om het spel te starten. Vergeet niet, dit moet overeenkomen met wat u schreef in lijn 5. Als er een brief, de combinatie is char brief op lijn 5, waarna cin >> brief op lijn 7, maar als het een nummer, het is int-nummer op lijn 5 en cin >> nummer op lijn 7.

7

Schrijf de eerste bit van verhaal dialoog als een "cout <<" regel waarin de dialoog, gevolgd door een "cin >>" lijn voor wat input nodig is over te gaan tot de volgende reeks of tekstblok. Als uw spel met een lange reeks van dialoog waar één teken gesprekken en de andere luistert begint teken, zet gewoon de "cin >>" waarde naar een getal of een teken en schrijf een koord van deze input en output lijnen tot de monoloog voorbij is.

8

Typ "als"-opdrachten voor situaties waar de gebruiker/speler de optie heeft om te reageren op een verhaal message op verschillende manieren. U wilt bijvoorbeeld de één teken te zeggen, "dappere krijger, ik nodigen u uit om samen met mij op een reis, druk op 1 om join, druk op 2 om thuis te blijven", je zou schrijven:

lijn 5: int-nummer;
lijn 6: cout << "dappere krijger, ik nodigen u uit om samen met mij op een reis, druk op 1 om join, druk op 2 om thuis te blijven";
lijn 7: cin >> nummer
lijn 8: cin.ignore()
lijn 9: als (nummer == 1) {}
lijn 10: cout << "uitstekende keuze, jonge warrior\n";
lijn 11:}
lijn 12: anders als (nummer == 2) {}
lijn 13: cout << "U me teleur, jonge warrior\n";
lijn 14:}

9

Doorgaan met het toevoegen van Taakspecifieke opties en takken van als, dan verklaringen totdat u uw hele verhaallijn in c ++ uitgeschreven. Dit lijkt het moment consumingE en terwijl het vergt wel tijd, vergeet niet dat wanneer je eenmaal een keten van input en output begint, voort te zetten is niets meer dan een uitbreiding van de keten van van keten "cout <<", "cin >>", "als ()", en "else if"-lijnen. Om te zien wat een code met if, zie takken ziet eruit als zet vervolgens samen, bronnen.