Hoe schrijf je een Python-Script dat CPU-gebruik op Windows lezen kan

Hoe schrijf je een Python-Script dat CPU-gebruik op Windows lezen kan


Programmeurs gebruiken vaak Python als een desktop applicatie ontwikkelingstaal vanwege zijn gebruiksgemak en flexibiliteit, die voortvloeien uit een rijke set van libraries en modules. Door gebruik van de module, kunnen Python scripts vaak taken uitvoeren in minder coderegels dan scripts in andere programmeertaal, en in een syntaxis die makkelijker te lezen en te wijzigen. Een speciale bibliotheek een Python script kan bijvoorbeeld gebruiken om te controleren systeembronnen zoals RAM en CPU-gebruik en doorgegeven aan de gebruiker.

Instructies

1

Download en installeer de bibliotheek "psutils" (uit «««code.google.com/p/psutil/). De website bevat een zelfinstallerend binary voor het Windows-besturingssysteem, zoals de nieuwste bestandsversie eindigend met de bestandsextensie '.exe' vermeld. Download het bestand en voer het installeren van de bibliotheek.

2

In de interactieve omgeving van Python, importeren van de bibliotheek en lees de huidige CPU-tijden door middel van de "cpu_times()"-methode. De volgende voorbeeldcode details hoe met de methode cpu_times():

importeren van psutil

psutil.cpu_times()

cputimes (gebruiker = 3961.46, mooie 169.729, systeem = = 2150.659, stationair = 16900.540, iowait = 629.509, irq = 0,0, softirq = 19.422)

3

Het CPU-gebruik in intervallen door psutil krijgen. Krijgen van de intervallen gebruik is vergelijkbaar met wat de Windows Task Manager voor de gebruiker presenteert bij het bekijken van het scherm van de bronnen die worden gebruikt (met een percentage dat gegeven op 1 tweede intervallen). Het volgende script zal het nabootsen van deze functionaliteit:

voor x in range(5):

... psutil.cpu_percent(interval=1)

...

25,0

3.0

10.0

2.0

3.0