Hoe schrijf ik een Internet verwijzing voor een verslag?

Bij het schrijven van een verslag van de school, is het belangrijk om te middelen, met inbegrip van elektronische media zoals websites correct te noemen. Juiste bronvermelding zal helpen om te voorkomen dat je beschuldigd van plagiaat en zal ook voorkomen dat u wordt ingedeeld naar beneden voor onjuiste opmaak. Bij het schrijven in de wetenschappen, is het gebruikelijk om het gebruik van de American Psychological Association (APA) verwijzingstype; bij het schrijven in de geesteswetenschappen, moet u waarschijnlijk Modern Language Association (MLA) verwijzingstype hanteren.

Instructies

Onder vermelding van een internetpagina in APA stijl

1

Plaats de naam van de auteur van het document in de volgende indeling, gevolgd door een punt:

Achternaam, voornaam.

2

Plaats de datum van publicatie vervolgens omgeven door haakjes. De datum moet worden met het jaar als eerste weergegeven. Bijvoorbeeld, (1748, 9 juli) is de juiste vorm. Plaats een periode na de haakjes.

3

Volg de datum met de naam van het document of internetpagina in cursief. Plaats een periode na de titel.

4

Uitschrijven van de URL van de webpagina of het document in de volgende notatie:

Ontvangen op www.nameofsite.com/nameofpage

Onder vermelding van een internetpagina in MLA stijl

5

Schrijf de naam van de auteur met de achternaam eerst, gevolgd door een komma, gevolgd door de voornaam, gevolgd door een punt. Het moet er als volgt uitzien:

Achternaam, voornaam.

6

Het schrijven van de titel van het document, gevolgd door een punt en wordt omgeven door aanhalingstekens. De periode moet vallen binnen de aanhalingstekens, zoals dit:

"How to een internetpagina noemen."

7

Schrijf de naam van de uitgever of de naam van de belangrijkste website in cursief, gevolgd door een punt.

8

Schrijf de naam van de uitgever, gevolgd door een komma. Als er geen enkele uitgever of u de uitgever niet kan bepalen, met "n.p." als de uitgever.

9

Schrijf de datum van publicatie, gevolgd door een punt. Als geen datum wordt gegeven, met "n.d." als de datum van publicatie.

10

Schrijf het medium van de publicatie, gevolgd door een punt. Voor een Internet-bron, zal het medium van de publicatie als volgt uitzien:

Web.

11

Lijst van de datum waarop u persoonlijk toegang gekregen de website tot voor de informatie, gevolgd door een punt. Gebruik afkorting van drie letters voor maanden, gevolgd door een punt. De datum moet er als volgt uitzien:

9 Jul. 2008.