Hoe schoon een kleverige toetsenbord

Hoe schoon een kleverige toetsenbord


Als u ooit een drankje gemorst of gedaald van natte voedsel op een toetsenbord, begrijp je de paniek en de frustratie die het resultaat is. Zelfs als er geen werkelijke schade optreedt, morsen van dranken of eten op het toetsenbord kan leiden tot de sleutels te houden of te stoppen met werken. Gelukkig is het bijna altijd mogelijk om te reinigen van een kleverige toetsenbord en het opnieuw werkend.

Instructies

1

Geniet van lekkages direct nadat ze zich voordoen. Dit vermindert niet alleen het risico van schade, het voorkomt veel van de vloeistof uit het verspreiden onder de toetsen. Gebruik een handdoek, doek of iets anders hebt u handig op het moment.

2

Koppel het toetsenbord van de computer of de voeding loskoppelen, gebruikt u een laptop toetsenbord. Er zeker van te zijn dat niets anders is verbonden met het toetsenbord en ontkoppel alle USB-apparaten.

3

De toetsen van uw toetsenbord met behulp van een saai mes pop of flathead schroevendraaier. Doe dit langzaam en zorgvuldig om te voorkomen beschadiging van de sleutels of het toetsenbord.

4

Plaats van de toetsen in een kom vol met warm zeepwater, en laat ze weken voor 20 tot 30 minuten. Schotel wasmiddel is effectief in het verwijderen van vuil, olie en plakkerigheid.

5

Gebruik een vochtige, pluisvrije doek om de grote gebieden van het toetsenbord. Een wattenstaafje kan worden gebruikt in kleinere ruimten en op de rand van het toetsenbord.

6

Stel het toetsenbord opzij, ondersteboven op een handdoek en laat ze drogen voor enkele uren. Hierdoor kunnen ook alle opgesloten vloeistof binnen het toetsenbord om de afvoer uit.

7

Afwassen van eventuele resterende vuil, olie of puin van de toetsen. Gebruik een wattenstaafje te reinigen binnenkant van elke sleutel indien nodig. De toetsen zeer goed spoelen met warm water en zet ze op een handdoek te drogen.

8

De sleutels vervangen door zodra het toetsenbord en de toetsen volledig droog zijn. Als uw toetsenbord nog steeds plakkerig is, uitgelekt vloeistof waarschijnlijk diep in het toetsenbord. Je kunt proberen om het interne deel van het toetsenbord zelf schoon te maken, maar deze vervalt de garantie en het risico op verdere schade. Een nieuw toetsenbord kopen of jou sturen naar de fabrikant voor reparatie.

Tips & waarschuwingen

  • Met behulp van een blikje van perslucht schoon uw toetsenbord zal Verwijder eventuele losse vuil en puin, maar zal niet ontdoen van kleverigheid of residuen van olie. Neem een foto van uw toetsenbord voor het verwijderen van de sleutels om vervanging te vergemakkelijken.