Hoe schoon de printerkop van een Epson Printer

Een printkop is het deel van de printer die verantwoordelijk is voor de inkt op het papier afdrukken. Wanneer uw afgedrukte pagina's worden niet op uw Epson-printer (zoals ontbrekende regels of een vlekkerige afdruk) terecht komen, de kansen zijn dat er een probleem met de printerkop. Het moet mogelijk worden unclogged. Het is belangrijk op te merken dat de printerkop uiterst gevoelig is en gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Zodra je print hoofd is beschadigd, is het waarschijnlijk tijd om gewoon kopen van een nieuwe machine, omdat de kosten van reparatie en vervanging zal waarschijnlijk hoger zijn dan de kosten van een andere printer.

Instructies

1

Zet de printer en zorg ervoor dat deze is aangesloten op uw computer. Plaatst een paar stukjes papier in de printer.

2

Ga naar het Configuratiescherm en klik op 'Printers en faxen. Met de rechtermuisknop op de Epson-printer die u wilt reinigen en ga naar "Afdrukvoorkeuren." Selecteer de "Maintenance" of "Printerkop(pen) reinigen" tab. (kunt u de printer in de map 'Programma's ' als u van een Mac. gebruikmaakt)

3

Selecteer de optie voor een "hoofd reinigen." Gevraagd door de wizard Epson om te beginnen met het reinigen acties uitvoeren. Uw printer zal beginnen te werken en vervolgens het schoonmaken proces zal beginnen. Speel niet met de printer terwijl het is schoonmaken en niet probeert af te drukken iets terwijl de printerkop worden gereinigd.

4

Wanneer de reiniging is voltooid, selecteert u "Print Spuitstukcontrole" onder uw afdrukvoorkeuren in het dialoogvenster en vervolgens "afdrukken." Na de printerkoppen worden gereinigd, zal de resultaten van deze afdruk helpen u bepalen of de reiniging of niet geholpen. Als de lijnen op de afdruk gebroken zijn, dan is er nog steeds een probleem. Maar als het wordt afgedrukt solide, dan wordt u gedaan. Opnieuw de printerkop schoonmaken proces als de lijnen op uw mondstuk selectievakje afdruk lacunes hebt.

Tips & waarschuwingen

  • Na een reiniging, kan het helpen om te schakelen de printer uit en wachten 24 uur voor de inkt op de printkop te verzachten. Voer een andere schoonmaak de volgende dag. Vele printkop problemen worden veroorzaakt door het verkeerd inkt gebruiken in uw Epson printer, met inbegrip van derden (niet-Epson) inkten voor navullen cartridges.
  • Elke keer dat u de printerkoppen, reinigen een goede hoeveelheid inkt wordt gebruikt, dus wees conservatief over het aantal hoofd reinigingen jij regelmatig. Over het algemeen niet mogelijk een printkop reinigen bent u uit of inkt bijna op.