Hoe programma's toevoegen aan het Dock op een MacBook

Hoe programma's toevoegen aan het Dock op een MacBook


Wanneer u uw MacBook voor de eerste keer start, ziet u dat een rij programmasymbolen langs de onderkant van het scherm in een gebied Apple noemt het dock. Klik op een pictogram om de overeenkomstige toepassing te openen. Als u extra programmasymbolen toevoegen aan het dock wilt, kunt u.

Het toevoegen van pictogrammen van het bodemdok gebruiken Launchpad

Als je kijkt naar het dock, ziet u het pictogram van een cirkel met een afbeelding van een raket schip in zitten aan de linker zijkant van dok. Dit is de Launchpad app pictogram. Klikken op het pictogram van de Launchpad, verschijnen de pictogrammen van alle toepassingen op uw MacBook. Om het pictogram van een toepassing aan het dock toevoegen, klik en sleep deze vanuit het Launchpad-venster naar het dock overal aan de linkerkant van de scheidingsbalk gelegen aan de rechterkant van het dok.

Het toevoegen van pictogrammen van het bodemdok van de Finder

Het Finder-symbool is permanent geparkeerd aan de uiterst linkse kant van het dok. Klik erop en ga naar de toepassingenmap. Klik om te openen van elke toepassing die u wilt toevoegen aan het dock. Wanneer de toepassing wordt geopend, verschijnt het pictogram in het dock. Om het pictogram er nadat u de toepassing sluit, klik op het pictogram en selecteer "Houd in dok" in het optiemenu dat wordt geopend.

Programmasymbolen verwijderen uit het Dock

Als u besluit dat u wilt verwijderen van het pictogram van een toepassing uit het dock, klikt u op het eenmaal in het dock en selecteer "Opties" en vervolgens "Verwijderen van Dock" in het menu of klik op het pictogram en sleept u het uit het dock en op het bureaublad.