Hoe Print draadloos vanaf een Mac

De Apple AirPort Extreme base station heeft ingebouwde mogelijkheden voor printerdeling. Computers die zijn aangesloten op de router (via bedrade of draadloze verbindingen) kunnen afdrukken via het basisstation wanneer de printer is ingesteld in het AirPort-configuratieprogramma en toegevoegd onder Systeemvoorkeuren. De meeste all-in-one of multifunctionele printers hebben een afdrukserver gebouwd in en niet vereisen een verbinding met de router. Als de installatie-CD is niet beschikbaar voor de multifunctionele printer, kan de printer worden toegevoegd met de optie afdrukken en faxen in Systeemvoorkeuren.

Instructies

Airport-Router

1

Sluit uw printer aan op de AirPort Extreme base station door het aansluiten van USB-kabel van de printer op de juiste poort op de router.

2

Start uw AirPort-configuratieprogramma programma (te vinden in de map toepassingen). Selecteer uw draadloze apparaat van Apple op het linker frame. Klik op de "handleiding" knop instellen.

3

Klik op het tabblad voor "Basisstation" en klik op de knoppen naast "Toestaan setup via WAN" en "Toestaan setup via Internet met Bonjour." Klik op de knop 'Bewerken' om de AirPort Extreme netwerk-dialoogvenster te openen. Klik de doos naast "Gebruik dynamische wereldwijde hostname" en typ uw hostnaam voor een wereldwijd netwerk, globale gebruikersnaam en wachtwoord in de corresponderende velden. Klik op "Gereed" om het dialoogvenster te sluiten.

4

Klik op het pictogram Printers op de bovenste balk van het venster van AirPort-configuratieprogramma. Klik de doos naast "Printers delen via WAN." Klik op de knop "Update" en klik vervolgens op de knop "Doorgaan" om instellingen opslaan en opnieuw opstarten van uw luchthaven. Sluit het AirPort-configuratieprogramma programma door het selecteren van "Stoppen met AirPort-configuratieprogramma" onder "Bestand" in de bovenste menubalk.

5

Start uw voorkeur van het systeem (gevestigd op uw dok of in de map toepassingen).

6

Klik op de "Print & Fax" pictogram om de printerlijst van uw te openen. Klik op de "+" knop hieronder de lijst van de printer aan de linkerkant een printer toe te voegen. Klik op het pictogram van de standaard op de bovenste werkbalk en selecteer de printer in de lijst (de printer wordt vermeld als "Bonjour" onder "Soort"). U kunt het printerstuurprogramma van de drop-down menu als het niet automatisch wordt geselecteerd.

7

Klik op de knop 'Toevoegen'. Sluit het venster afdrukken en faxen.

Draadloze afdrukserver

8

Start uw voorkeur van het systeem (gevestigd op uw dok of in de map toepassingen).

9

Klik op de "Print & Fax" pictogram om de printerlijst van uw te openen. Klik op de "+" knop hieronder de lijst van de printer aan de linkerkant een printer toe te voegen.

10

Klik op het pictogram van de standaard op de bovenste werkbalk en selecteer de printer in de lijst (de printer wordt vermeld als "Netwerkprinter" onder "Soort"). U kunt het printerstuurprogramma van de drop-down menu als het niet automatisch wordt geselecteerd.

11

Klik op de knop 'Toevoegen' om een systeem te configureren voor de printer. Sluit het venster afdrukken en faxen.

Tips & waarschuwingen

  • Multifunctionele printers beschikken over extra functies, zoals scannen, die draadloos toegankelijk. Download de drivers en de installatie van het programma vanaf de website van uw fabrikant om te profiteren van deze functies.