Hoe perceel punten in MATLAB

Hoe perceel punten in MATLAB


De technische computing software MATLAB worden opgeslagen, verwerkt en analyseert gegevens in arrays en matrices. Na het manipuleren van de gegevens tot zijn definitieve vorm, maakt uitzetten van de gegevens het gemakkelijker om te visualiseren de gegevens ter identificatie van trends en andere patronen. Uitzetten van meerdere gegevenssets samen helpt correleren de trends tussen de twee. Er zijn vele manieren vertegenwoordigen de gegevens op een perceel, met inbegrip van met behulp van afzonderlijke markeringen te vertegenwoordigen de unieke gegevenspunten of elk gegevenspunt verbinden met een lijn. Informatie over het vertegenwoordigen van de gegevens met behulp van afzonderlijke markeringen in een complot MATLAB.

Instructies

1

Schakel alle actieve variabelen binnen de werkruimte door het invoeren van "Alles wissen" in het opdrachtvenster.

2

Maak twee gegevensmatrices als monster punten kunnen worden uitgezet, met een array vertegenwoordigt de x-gegevens, de andere de y-gegevens. Bijvoorbeeld, ingang "x = 1:1:10." Dit maakt de array [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]. Input "y = 2:2:20" om y-gegevens te maken. Hierdoor genereert u de array [2 4 5 6 8 10 12 14 16 18 20].

3

Typ in het opdrachtvenster "perceel (x, y,". ") uitzetten van de punten. De "." in de code plaatst een "." op elke co├Ârdinaat van de x-en y-matrix. Bijvoorbeeld, een punt zal worden geplaatst op de (1,2) en (2,4).

4

Klik op de "Toon Plot Tools en Dock figuur" in het menu van de figuur te wijzigen van het markeringstype. Klik op een afzonderlijke markering en selecteer een passende pictogram onder het pull-down menu label "marker."

Tips & waarschuwingen

  • Weglaten van de "." van de code in stap 3 zal verbinden alle punten door een ononderbroken lijn.
  • U kunt ook de dikte en de kleur van de markering in het menu "Toon Plot Tools en Dock figuur".