Hoe PDF bestand verkleinen in Linux

Hoe PDF bestand verkleinen in Linux


PDF-bestanden zijn draagbaar document formaat bestanden oorspronkelijk aangemaakt door Adobe. PDF-bestanden zien er hetzelfde op elke computer, in tegenstelling tot webpagina's. Standaard behouden PDF-bestanden zo veel beeldkwaliteit mogelijk. Bijvoorbeeld, als u een hoge resolutie afbeelding omzetten in een PDF-bestand, blijft dat PDF-bestand groot. Dit is bedoeld zodat geen kwaliteit verloren gaat; Als je naar het PDF-bestand afdrukken, wel het zelfde kwaliteitsniveau als de oorspronkelijke afbeelding. Echter vaak de exacte details van de PDF maakt niet uit, maar de bestandsgrootte doet.

Instructies

1

Open een Terminal door te klikken op 'Toepassingen' "Accessoires" of "Systeemwerkset" en "Terminal".

2

Navigeer naar de map waarin het PDF-bestand met het commando "cd". Ga bijvoorbeeld naar de standaardmap voor documenten door te typen "cd Documents" in het Terminal venster en druk op "Enter".

3

Type "gs - dNOPAUSE - dBATCH - sDEVICE = pdfwrite - dCompatibilityLevel = 1.4 - dPDFSETTINGS = instellen - sOutputFile=output.pdf-input.pdf" in het Terminal venster, "input.pdf" te vervangen door de naam van uw PDF-bestand en "instellen" met een gewenste kwaliteit niveau, en druk op "Enter".

Niveau kwaliteitsinstellingen zijn "/ screen," de laagste resolutie en de laagste bestandsgrootte, maar de boete voor weergave op een scherm; "/ e-boek," een halverwege in resolutie en bestandsgrootte; "/ printer" en "/ prepress," kwalitatief hoogwaardige instellingen voor PDF-bestanden afdrukken gebruikt.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de slash aan het begin van de naam van de instelling voor kwaliteit na "-dPDFSETTINGS =" in de gs opdrachtsyntaxis.
  • Vermindering van een PDF verkleind bestand zijn beeldkwaliteit. Voor sommige PDF's mag het verschil niet merkbaar, en voor sommige wel. Controleer uw uitvoerbestand eerst verwijderen voordat het oorspronkelijke bestand. Als "/ screen" is ook lage kwaliteit, probeer "/ ebook."