Hoe ontwerp je een programma-boek

Een programma-boek beschrijft de voortgang van een gebeurtenis (hierna "het programma" genoemd) in de volgorde van de gebeurtenissen binnen een specifiek programma. Ook kan een programma-boek een souvenir collectible met foto's en bios, zoals concert-programma's. Het doel van deze boeken is om te helpen een publiek door middel van een evenement en om ze te verlaten met een manier om te onthouden van het evenement. DTP-software gebruikt, kunt u uw eigen programma boeken voor elk evenement ontwerpen.

Instructies

1

Het verzamelen van informatie over de gebeurtenis. Dit is de informatie die u zult moeten het programma deel van het boek te schrijven. Informatie moet omvatten artiesten als het evenement zal zijn voorzien van een toneelstuk, namen van de spreker, tijden de sprekers beginnen zal en uiteindelijk geen speciale prijzen, die zal worden uitgedeeld tijdens het evenement, en eventuele andere gebeurtenissen het publiek wil zich bewust zijn van. Dit is belangrijk omdat de programmagids een gids voor het tempo van het evenement is. Het moet het publiek vertellen wat u kunt verwachten.

2

Open een DTP-programma en ga naar het menu "Bestand". Selecteer de optie "Page Set Up" en kies staand of liggend, afhankelijk van de indeling die u voor uw programmagids wilt. Stel de marges zo goed. 1-inch marges helemaal moet rond goed zijn.

3

Typ de programmainformatie naar de pagina. Gebruik een lettertype kop van ongeveer 16 of 20 punten en hoofdtekst ongeveer 14 punten. Kies een lettertype dat is gemakkelijk te lezen, vooral als het evenement zal worden gehost in een weinig licht situatie. U kunt de tekengrootte en de stijl instellen op het menu 'Font' selecteren van uw keuze uit het drop-down menu. Zorg ervoor dat bevatten een korte beschrijving van elk evenement alsmede de namen van iedereen betrokken bij de gebeurtenis.

4

Ga naar het "Invoegen" menu en kies de optie "Afbeelding" foto's toevoegen aan uw boek van het programma. Het type gebeurtenis zal het bepalen van het aantal foto's die u gebruikt. Een prestatiegerichte gebeurtenis zoals een concert of spelen kan meer foto's dan een sprekende gebeurtenis bevatten. Een sprekende gebeurtenis zou beter worden gediend door meer ruimte te besteden aan tekst met een beschrijving van het onderwerp van de toespraken.

5

Uw boek ontworpen programma op schijf opslaan als een PDF-bestand. Veel DTP-programma's beschikken over een PDF-optie. Dit is een platformonafhankelijke bestandsindeling die zal het behoud van de lay-out van je boek. Neem de schijf naar een printer om kopie├źn van uw ontworpen programma boek afgedrukt.